Kaisa Liski joutuu maksamaan yli puolen miljoonan euron korvaukset ex-työnantajalleen – toimii nykyään ravintolayrittäjänä: "Raha on reilusti tehtävissä"

0:48
Kaisa Liski oli viime vuonna mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Kaisa Liski on taistellut jo vuosia entisen työnantajansa kanssa.

Ex-kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski on nykyään ravintolayrittäjä. Liskillä on ollut kuukauden päivät oma lounasravintola Riihimäellä, joka on noussut hetkessä suosioon. Liski ei kaipaa päivääkään töitä kiinteistönvälittäjänä, vaan hän viihtyy omassa ravintolassaan kokkina.

– Siellä käy joka päivä 250 asiakasta, Liski kertoi Domakers Finlandin 20-vuotisjuhlissa.

Liskillä on ravintola-alan peruskoulutus, mutta ruokaa hän on laittanut jo vuosia.

– Ihmisiltä tulee palautetta siitä, että ruoka on hyvää ja tunnelma välitön. Se on niin mageeta. Koulutuksella ei tuosta hommasta selviä ja paperit eivät takaa mitään. Olen laittanut yli 40 vuotta ruokaa, se on turvasana meillä.

Liskillä on ollut vuosien oikeustaistelu entisen työnantajansa kanssa. Kaikki alkoi siitä, kun Liski purki alkuvuodesta 2016 työsuhteensa Uudenmaan Vivaan ja perusti oman yrityksensä, johon osa Vivan välittäjistä siirtyi. Viva vei asian käräjäoikeuteen, joka määräsi joulukuussa 2018 Liskin maksamaan Vivalle yli 660 000 euroa sopimussakkoja, velkapääomaa sekä oikeudenkäyntikuluja.

Elokuussa Helsingin hovioikeus pienensi Liskin maksettavaksi määrättyjä sopimussakkoja noin 120 000 euroa. Lisäksi Uudenmaan Viva velvoitettiin maksamaan Liskille erilaisia palkkoja noin 14 000 euroa viivästyskorkoineen. 

– Me voitimme hovissa vähän. Olemme menossa varmasti korkeimpaan oikeuteen, sillä hovissa oli tullut merkittävä tuomariäänestys, Liski kertoi.

– Jos ravintoloita olisi muutama, kyllä sen rahan pystyisi repimään. Raha on reilusti tehtävissä. Maksan ne pois, jos vain pystyn.

Olet mitä syöt -ohjelmassa nähdyn Liskin elämä on nykyään stressittömämpää kuin aiemmin.

– Elimistö menee jumiin, jos stressaa kaikesta, niin kuin minä tein aiemmin. Välillä on pakko nostaa hanskat pystyyn ja antaa asioiden mennä omalla painollaan. Se auttaa älyttömästi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja