Kaipaatko Windows-puhelinta? Näin saat Androidin helposti toimimaan samoin

Windows-puhelimet ovat jo tulleet tiensä päähän ja uusia puhelimia tuskin tulee enää montaakaan. Windows-puhelimien kompastuskiveksi muodostui sovelluksien vähäisyys ja niiden laatu. Monet kuitenkin pitivät Windowsin puhelinkäyttöjärjestelmän ulkonäöstä ja käyttölogiikasta. Mikäli tunnet kaipaavasi Windows-puhelimien tapahtumaruutuja, voi ne Android-puhelimeen hankkia launcherilla eli käynnistysohjelmalla.

Launcher 10 – Windowsin ulkonäkö Androidiin

Launcher 10 tuo Windowsista tutun alkunäkymän ja sovellusvalikon Android-puhelimeen. Ulkonäkö on lähes tismalleen samanlainen kuin Windows 10 Mobilessa. Tapahtumaruudut saa myös toimimaan, jolloin ruudusta näkee suoraan esimerkiksi saapuneet viestit. Täysin vastaavia toimintoja tapahtumaruuduilla ei ole Windows 10 Mobilen kanssa, mutta erot ovat pienet. Esimerkiksi Galleria-tapahtumaruudun tapaa näyttää gallerian kuvia ei voi vaihtaa.

Normaaleja Androidin pienoisohjelmia eli widgettejä pystyy käyttämään Launcher 10:llä. Ne pitää toki muokata itse käyttöliittymälle sopivaksi tapahtumaruuduksi, mutta se oli varsin yksinkertaista.

Omaa ilmoitusvalikkoa Launcher 10:ssä ei ole, vaan käytössä on puhelimen normaalin käyttöjärjestelmän ja -käyttöliittymän käyttämä ilmoitusvalikko. Tietenkään Googlen tai puhelinvalmistajan omat sovelluksetkaan eivät muuntaudu Windows 10 Mobilen tyylisiksi, vaan pysyvät ennallaan.

Kokonaisuudessaan Launcher 10 on varsin kätevänoloinen paketti. Mikäli on jäänyt kaipaamaan Windowsin tapahtumaruutuja sekä käyttöliittymää, pääsee Launcher 10:n avulla melko lähelle sitä. Lyhyen kokeilun perusteella se toimi sulavasti ilman pätkimistä. Se muistuttaa ulkonäöltään paljon Windows 10 Mobilea ja tapahtumaruudutkin toimivat ongelmitta.

Launcher 10:n voi ladata ilmaiseksi Googlen Play-kaupasta. Se toimii Android-puhelimilla, joissa on Android 4.1 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmäversio. Launcher 10:n ilmaisversiossa tapahtumaruudut eivät toimi ja se sisältää mainoksia. Mainokset saa poistettua sovelluksesta 1,39 eurolla ja tapahtumaruutujen toiminta maksaa 6,99 euroa. Aivan sikaa säkissä ei kuitenkaan tarvitse ostaa, sillä tapahtumaruutujen toimintaa voi kokeilla 14 päivää ilmaiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja