Mainos

"Kaikkien aikojen myydyin" – "Tuskin myydään enää jouluna": Auerin kirjan myyntiluvuista ristiriitaista tietoa

Anneli Auerin perjantaina julkaistu kirja myy kustannusyhtiön mukaan mallikkaasti. Into Kustannuksesta arvioidaan, että kirja tuleekin todennäköisesti olemaan yhtiön kaikkien aikojen myydyin. Kirjakaupoissa kirjan myyntilukuihin suhtaudutaan kuitenkin varovaisesti.

Into Kustannuksen toimitusjohtaja Jaana Airaksinen kertoo, että kirja on tällä hetkellä kustannusyhtiön parhaiten myyvä kirja. Airaksisen mukaan kirjaa myytiin paljon myös ennakkoon. 

– Suosittu ja haluttu kirja se ilman muuta on. Kun katsoo pakattavia verkkokauppatilauksia, miltei jokaiseen kuoreen menee Murhalesken muistelmat.

– Valistunut veikkaukseni on, että se tulee olemaan meidän myydyin kirjamme. Myyntivauhti on nyt sellainen.

"Tätä tuskin myydään enää joulun alla"

Kirjakaupoista kerrotaan, että Auerin kirjan menekki ei ole ollut erityisen suurta Ulvilan tapaukseen ja Auerin saamaan mediajulkisuuteen suhteutettuna.

– Kirja oli sellainen, että emme tarjonneet sitä ennakkoon ollenkaan ja viikonlopun aikana sitä myytiin vasta vajaat 60 kappaletta. Aika varovaisesti se vielä liikkuu, Akateemisen Kirjakaupan suomenkielisen kirjallisuuden ostoista vastaava Jarkko Mali toteaa.

– Se on pieni määrä tällaisen kirjan kohdalla, kun siihen liittyen on ollut aika paljon mediajulkisuutta ja muuta, hän jatkaa.

Mali uskoo, että kirjan myynti saattaa jäädä vaisuksi jatkossakin.

– Sitä myydään sen aikaa, kun tämä asia on julkisuudessa. Väitän, että tämä ei kuitenkaan ole kirja, jota myydään vielä joulun alla. 

Kirjaa ennakkoon myyneestä Suomalaisesta Kirjakaupasta todetaan, että kirjan suosio on yllättänyt, vaikka sen myynnissä ei ollakaan ylletty kovin suuriin lukemiin.

– Sanotaan, että kirjaa myytiin viikonloppuna odotuksia enemmän ja enemmän kuin monta muuta markkinoille ilmestynyttä kirjaa näin lyhyessä ajassa, ostojohtaja Reetta-Liisa Pikkola kertoo.

– Kokonaiskuvassa ei kuitenkaan voi puhua valtavista määristä, jos vertaa esimerkiksi siihen, mitä vasta ilmestynyt Jari Tervon kirja on myynyt.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.