Mainos

Kaikki puolueet valmiita hallitusneuvotteluihin

Keskusta lähtee hallitusneuvotteluissa siitä, että puolue saa pääministerin paikan. SDP haluaa Lipposesta pääministerin, muttei kerro, pitääkö puolue asiaa kynnyskysymyksenä.

Kaikki eduskuntapuolueet ovat ilmoittaneet Anneli Jäätteenmäelle olevansa valmiita hallitusneuvotteluihin. Jäätteenmäki jatkaa hallitustunnusteluja huomenna tapaamalla kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat tarkentavia keskusteluja varten.

Puolueiden tänään Jäätteenmäelle antamissa vastauksissa ei hallitustunnustelijan mukaan ollut suuria yllätyksiä suhteessa niiden vaaliohjelmiin.

Keskusta: Jäätteenmäestä pääministeri

Keskustan hallitusneuvottelijat katsovat, että seuraava hallitus tulee muodostaa puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen johdolla.

Keskustan hallitusneuvottelijoiden vetäjä Matti Vanhanen vastasi keskustan neuvottelijoiden tiedotustilaisuudessa eduskunnassa kysymykseen valmiudesta neuvotella pääministerin paikasta, että "tämä on meidän esityksemme, emme me siitä voi perääntyä".

Kalliomäki: Yhteistyön pohjaa etsittävä täysillä

SDP on valmis neuvottelemaan keskustan kanssa hallitusyhteistyöstä. Vaalitulos osoittaa, että yhteistyön pohjaa pitää nyt etsiä täysillä, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki.

Kalliomäki ja puoluesihteeri Eero Heinäluoma toimittivat iltapäivällä Jäätteenmäelle SDP:n vastaukset tunnustelijan esittämiin kysymyksiin. Kalliomäki piti kiinni siitä, että pääministeri Paavo Lipponen on edelleen puolueen ehdokas pääministeriksi, mutta ei sanonut, pitääkö SDP tätä kynnyskysymyksenä.

- Kokonaisuus on kynnyskysymys, Kalliomäki väisti.

SDP:llä on hallitusneuvotteluissa esillä muitakin kysymyksiä kuin ne, jotka Jäätteenmäki esitti puolueille viime torstaina. Näitä ovat kansainvälinen tilanne, kolmikantayhteistyön toimivuus sekä kysymys hallituksen sisäisestä luottamuksesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.