"Kaikesta voi selvitä"

Vakava sairaus pysäyttää. Se voi tuntua musertavalta taakalta, mutta kun toipuminen alkaa, voi elämää katsoa uusin silmin. Onko sinulla kokemusta siitä, kuinka elämä lopulta voittaa?

Nimimerkki saraelina sairastui erittäin vaikeaan masennukseen. Hän sai apua, mutta toipuminen oli hankalaa. Lopulta hän yritti itsemurhaa. Se herätti.

– Uusin voimin sitkeästi opettelin uudelleen arkiaskareet, aloin ulkoilla, kävin laulamassa ja jatkoin piirustusharrastustani. Olen usein kuullut sanottavan, että masennus vie itsetunnon. Minulla ei sellaista tunnetta ollut, ehkä se on yksi syy toipumiseeni, hän kertoo Studio55.fin keskustelupalstalla.

Hara8 sairastui vakavaan haimatulehdukseen, jonka takia hän joutui sairaalaan kuukaudeksi. Toipuminen oli vaikeaa, koska kivut olivat kovat. Kävelykin piti opetella uudestaan.

– Olen kyllä ajatellut elämää tänä aikana aivan erilailla. Olen oppinut nauttimaan pienistäkin asioista. Nyt tuntuu elämä hyvältä, hän kirjoittaa.

Oletko sinä sairastunut vakavasti? Miten hyväksyit asian? Mikä auttoi toipumisessasi? Osallistu keskusteluun.

Pääset osallistumaan keskusteluun, kun rekisteröit itsellesi oman käyntikortin. Se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään, mutta antaa sinulle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja