Kahden humalaisen miehen riita äityi ravintolan terassilla ammuskeluksi: Kolmesta luodista saaneen miehen hengenlähtö oli pienestä kiinni – näin ampuja tuomittiin

3:08
Porilaisravintolan edustalla ammuttiin laukauksia lokakuussa. Katso video tapahtumapaikalta!

Sukulaismiestään Porissa ampunut mies sai neljän vuoden vankeustuomion perjantaina.

Satakunnan käräjäoikeuden mukaan ampuja syyllistyi tapon yritykseen, vaaran aiheuttamiseen ja ampuma-aserikokseen.

Veriteko tapahtui porilaisen ravintolan terassilla perjantai-iltana viime lokakuussa. Molemmat miehet olivat varsin päihtyneitä.

Sivulliset olivat vaarassa

Tuomittu Rainer Leif Allan Hedman, 27, kertoi oikeudessa, että toinen mies käyttäytyi ravintolassa uhkaavasti ja yritti houkutella Hedmania tappelemaan kanssaan.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että ampumista ei ole perusteltua pitää hätävarjelun liioitteluna. Oikeuden mukaan ampuminen aiheutti hengen ja terveyden vaaran myös sivullisille.

Tuomiosta ilmenee, että ampuja ja ampumisen uhriksi joutunut mies ovat kaukaisia sukulaisia, mutta eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. He olivat viettäneet ravintolassa aikaa noin tunnin ennen ampumista.

Hengenlähtö oli lähellä: Uhriin osui kolmesti

Kolmesta ammutusta luodista yksi lävisti vasemman reiden, toinen jäi oikean reiden sisään ja kolmas aiheutti pohjeluuhun pirstaleisen murtuman.

Lääkärinlausunnon mukaan vasempaan reiteen osunut luoti ohitti reisivaltimon vain kahden senttimetrin päästä. Käräjäoikeus totesi, että hengenvaarallisilta vammoilta vältyttiin vain satunnaisista syistä.

Vankeusrangaistuksen lisäksi käräjäoikeus tuomitsi Hedmanin maksamaan rikoksen uhrille yhteensä yli 12 000 euron korvaukset.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja