Mainos

Kahdeksan miljoonan lunnaat löytyivät - sieppaaja ei auttanut

Poliisi on löytänyt kolme lunnasrahakätköä maastoon piilotettuna eri puolilta Turkua. Kätköt löytyivät poliisin oman tutkintatoiminnan ja tiedustelun perusteella. Kätköistä löydetyn rahamäärän suuruutta lasketaan parhaillaan, mutta oletettavasti siinä on kadoksissa ollut rahaerä, kertoo Helsingin poliisi.

Rikoksesta epäilty Juha Turunen ei itse ole mitenkään edesauttanut rahojen löytämistä, vaan pikemminkin hän on viimeiseen asti pyrkinyt salaamaan kätköpaikat. Lunnasrahaa on löytynyt kymmenestä eri paikasta.

Lunnassumma oli alun perin kahdeksan miljoonaa euroa. Puolet rahoista on jo luovutettu asianomistajataholle takaisin. Toistaiseksi tässä vaiheessa poliisi ei voi tutkinnallisista syistä kertoa tarkempia yksityiskohtia rahojen löytymisestä.

Poliisin mukaan tällä hetkellä vaikuttaa varsin todennäköiseltä, että koko kaappaustapahtuma on ollut yhden miehen eli Juha Turusen käsialaa. Rikos on ollut erittäin hyvin suunniteltu ja sen toteuttaminen on aloitettu varmuudella ainakin jo tämän vuoden alkupuolella. Mitään kansainvälisiä yhteyksiä ei ole tullut ilmi, eikä myöskään mitään sellaista, että Turusella olisi ollut rikoskumppaneita.

Tutkinta jatkuu tästä eteenpäin tavanomaisesti. Poliisin mukaan lähiaikoina ei ole odotettavissa enää mitään suuria paljastuksia. Panttivangin vapautuminen oli satojen henkilöiden yhteistyön tulos, kerrotaan poliisista.

Lauantaina 27. toukokuuta alkanut sieppausilanne käynnisti laajan poliisioperaation heti sen jälkeen, kun poliisilla oli perusteltu syy epäillä 26-vuotiaan miljonäärin tyttären joutuneen panttivangiksi. Poliisista kerrotaan, että naisen vapautumiseen ja epäillyn kiinnisaamiseen päättyneen operaation onnistuminen johtui pitkälti tehokkaasta tiedustelusta.

Lähes kaksi viikkoa kestäneeseen operaatioon osallistui satoja henkilöitä, ja sitä johti Helsingin poliisilaitos. Kokonaisvastuu operaatiosta oli Helsingin poliisin apulaispoliisipäälliköllä Jari Liukulla.

Naisesta tehtiin katoamisilmoitus Helsingin poliisille lauantaina 30. toukokuuta koulujen päättymispäivänä. Poliisi tutki katoamista muutaman päivän ajan kadonneena henkilönä, mutta selvityksessä ilmi tulleiden seikkojen vuoksi tapauksessa käynnistettiin esitutkinta. Tutkimuksissa ilmeni, että nainen oli siepattu.

Tilanneorganisaatioon kuului eri poliisiyksiköiden lisäksi virka-apua antaneina viranomaisina mm. puolustusvoimat, rajavartiosto ja tulli. Toimintaa johdettiin Pasilan poliisitalossa sijaitsevasta Helsingin poliisin johtokeskuksesta käsin.

Poliisin mukaan se sai asiantuntija-apua Englannista, Ruotsista ja muista EU-maista sekä Yhdysvalloista. Myös Ilmailulaitoksella, Tiehallinnolla, Suomen Pankilla ja verkko-operaattoreilla (DNA, Elisa ja Sonera) oli merkittävä rooli operaation onnistumisessa.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 17.06.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.