Kadonneen Juuso Sirviön murhaajiksi uskottua pariskuntaa epäillään nyt myös suuresta määrästä mökkipaloja ja -murtoja

Tässä paikassa iisalmelaisen Juuso Sirviön surmaajat odottivat uhriaan 0:40
Videolta näet kuvan: tällä paikalla Juuso Sirviö joutui kuolettavan väkivallan uhriksi Tervon Savelassa.

Toukokuussa kadonneen ja surmattuna löydetyn Juuso Sirviön murhaajiksi epäiltyä pariskuntaa epäillään nyt myös suuresta määrästä mökkipaloja ja -murtoja.

Kolmekymppisen pariskunnan epäillään murhanneen iisalmelaisen Juuso Sirviön, joka katosi toukokuussa. Katoaminen huomattiin, kun omaiset eivät saaneet mieheen yhteyttä pariin päivään. Katoamisilmoitus tehtiin 7. päivä toukokuuta ja Sirviön ruumis löydettiin Tervosta noin viikkoa myöhemmin.

Toinen henkirikoksesta epäilty on Sirviön entinen naisystävä. Toinen on puolestaan naisen nykyinen miesystävä. Poliisi on kertonut epäilevänsä, että henkirikos liittyy aiempiin ihmissuhteisiin. Poliisin mukaan pariskunta oli houkutellut Sirviön Tervoon ja tehnyt tälle kuolemaan johtanutta väkivaltaa.

Poliisi kertoi aiemmin, että pariskunnan hallusta oli löytynyt tapauksen tutkinnan yhteydessä "epämääräistä omaisuutta", joka sai poliisin epäilykset heräämään siitä, että pariskunnalla saattaisi olla tekemistä henkirikoksen lisäksi myös muiden rikosten kanssa.

18 erillistä esitutkintaa

Nyt poliisi tiedottaa, että pariskunnan uskotaan liittyvän viime talven ja kevään aikana Tervossa, Vesannolla ja Rautalammilla palaneisiin kesämökkeihin sekä useisiin mökkimurtoihin. Poliisin mukaan pariskunnan asuntoon tehdyssä kotietsinnässä löydettiin mökeistä vietyä omaisuutta.

Tapauksia on ilmeisen paljon, sillä henkirikostutkinnan lisäksi poliisi kertoo saaneensa valmiiksi 18 erillistä esitutkintaa mökkeihin liittyen. Tuhopolttoa epäillään tapauksista seitsemässä.¨

Juttukokonaisuudessa on nostettava syyte 30. syyskuuta mennessä. Poliisin saaman alustavan tiedon mukaan asiaa käsiteltäneen käräjäoikeudessa lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat