Mainos

Kabila saapui Kinshasaan

Kongon demokraattiseksi tasavallaksi nimetyn Zairen uusi johtaja Laurent Kabila saapui illalla maan pääkaupunkiin Kinshasaan. Maan uuden väliaikaisen hallituksen kokoonpanoa ei kuitenkaan julkistettu vielä tänään.

Kymmenet tuhannet kinshasalaiset kävelivät päivällä lentokentälle nähdäkseen vilauksen uudesta johtajastaan, mutta sotilaat käännyttivät heidät takaisin ja sulkivat tien lentokentälle. Kabila saapui Kinshasaan Lubumbashista, joka sijaitsee maan itäosassa.

Länsivallat ovat vaatineet Kabilaa muodostamaan laajapohjaisen hallituksen sekä kunnioittamaan demokratiaa ja ihmisoikeuksia.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright ilmoitti myöhään eilen näiden vaatimusten täyttämisen olevan ehtona Kongon demokraattisen tasavallan laajamittaiselle avustamiselle.

Laurent Kabilan edustajien mukaan yli 30 vuotta kestäneen diktatuurin jälkeen tärkeintä on kansalaisten poliittinen kouluttaminen.
-Meidän on herätettävä ihmisten poliittinen tietoisuus uudelleen. Se on ensimmäinen tehtävämme, Kabilan avustaja Deogratias Bugera totesi lehdistötilaisuudessa.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.