Käärijä valloitti vuonna 2023 maailman – tällaisia asioita artisti odottaa uudelta vuodelta

Vuoden sensaatioartisti Käärijä MTV:n haastattelussa: "Euroviisuihin en lähde, se on uudenvuoden lupaukseni" 2:37
Vuoden sensaatioartisti Käärijä MTV:n haastattelussa: "Euroviisuihin en lähde, se on uudenvuoden lupaukseni"

Euroviisuissa itsensä maailmankartalle komeasti räpännyt Käärijä, eli artisti Jere Pöyhönen, on yksi Helsingin uudenvuoden juhlien odotetuimmista artisteista. Hän kertoo MTV Uutisten haastattelussa, mitä hän lupaa seuraavalle vuodelle ja miten hänen lupauksensa ovat aiemmin toteutuneet.

Käärijä on sulattanut tänä vuonna sydämiä eri puolilla maailmaa. Fanijoukossa on huima määrä myös lapsia.

Jere Pöyhönen kertoo MTV:n haastattelussa olevansa lasten suosiosta erityisen iloinen.

– Kyllä siitä aika symppis olo tulee ja tosi siisti fiilis, Pöyhönen, alias Käärijä, sanoo.

– Aluksi homma lähti käsistä ja olin vähän silleen, että pitääkö lapsikeikkoja tehdä. Mutta nyt ajattelen asiasta eri tavalla. Olen nähnyt, että lapset ovat kaikkein rehellisimpiä faneja. Heistä näkyy aito into. Ja siksi heille haluaa antaa paljon. On kunnia, että on noin paljon lapsifaneja.

Käärijä suhtautuu maineeseensa ulkomailla nöyrästi.

– Eipä sitä oikein osannut odottaa. Kaikki kova duuni, minkä teimme, palkittiin. Näköjään tämä kannatti. Toivotaan, että tämä jatkuu pitkälle.

"Euroviisuihin en lähde"

Uudenvuoden lupauksiin Käärijä suhtautuu epäillen. Hän kertoo, että ainakaan hänen omat lupauksensa eivät ole koskaan toteutuneet.

– Siellä on ollut erilaisia ruokavaliojuttuja ja kuntoilupuolen hommia, ja ne ovat menneet aina tammikuussa jo pilalle. Parempi kun ei lupaa yhtään mitään – paitsi euroviisuihin en lähde, se on lupaus.

Muutoin Käärijä toivoo saavansa tulevana vuonna ”kalenterinsa parempaan kuntoon”.

– Tämä vuosi on ollut aika hasardia; kaikenlaista on tapahtunut. Ei kukaan osannut varautua tällaiseen.

– Ollaan ensi vuonna enemmän hereillä, ja tehdään fiksumpia peliliikkeitä kuin tänä vuonna. Ja yritetään pitää kroppa kunnossa ja mieli virkeänä, että tämä (menestys) kantaisi pitkälle.

Pelottaako keikka pakkasessa?

Tämäniltaisissa uudenvuoden juhlissa Käärijä lupaa esittää ainakin isoimman hittinsä Cha Cha Cha. Muuten hän haluaa pitää illan ohjelmiston vielä salassa.

Pakkassää ei pelota muuten kuin äänen kannalta.

– Noita pakkaskeikkoja harvemmin tekee. Äänellehän se ei vissiin ole kovin terveellistä. Mutta ei meillä ole mahdollisesti siinä kuin kuusi biisiä, niin eiköhän minun ääneni jotenkin kestä. Ja kuulostaa sitten siltä, miltä kuulostaa – pääasia on, että menee ja tuo hyvää energiaa jengille.

– Ta totta kai toivoo, ettei tule kipeäksi, kun loma alkaa. Sitä nyt sitten jännitetään, Käärijä naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat