Mainos

Kääriäinen keskustan tilanteesta: Nyt tarvitaan johtajuutta

Keskustan puoluekokouksessa valitaan tänään puolueelle uusi johtaja.

Rovaniemelle kertyy arviolta 4000 kokousvierasta. Uuden puheenjohtajan valitsevat heidän joukostaan erikseen nimetyt puoluekokousedustajat.

Nyt pidettävä puoluekokous ja siellä tehtävät päätökset ovat pitkäaikaisen keskustavaikuttajan, kansanedustaja Seppo Kääriäisen mielestä erittäin tärkeitä koko puolueelle:

– Sillä on suuri merkitys ajatellen sitä, missä jamassa keskustan nykyinen asema on ja missä jamassa Suomi on Euroopan myllerryksen keskellä. Nyt kysytään uudelta puheenjohtajalta nimenomaan johtamistaitoja ja kokemusta sekä osaamista johtamisessa.

Keskustan neuvoa-antava jäsenäänestys uudesta puheenjohtajasta oli melko tasainen, eivätkä muutkaan gallupit ole osoittaneet kenenkään ehdokkaan selkeää irtiottoa.

Mielipidemittausten valossa näyttää kuitenkin siltä, että uusi puheenjohtaja on joko Tuomo Puumala, Paavo Väyrynen tai Juha Sipilä.

Juha Sipilän tukijoukkoihin liittynyt Kääriäinen toivoo puoluekokoukselta puhetta muustakin kuin vain henkilövalinnoista. Erityisesti kuntauudistus on aihe, josta keskustalta voidaan odottaa päänavauksia.

–Niin sanottu kuntauudistus varmaankin on ajankohtais- ja käytännön politiikassa niitä tärkeimpiä asioita lähikuukausien aikana. Siihen tietysti kiteytyy hyvin paljon muitakin politiikan arvoja ylipäätään keskittymisen ja hajautumisen periaatteisiin liittyen. Siitähän sitä kättä väännetään tässä kuntauudistuksen yhteydessä, Kääriäinen sanoo.

Keskusta on arvostellut hallituksen kuntauudistusta palvelujen, työpaikkojen ja asumisen keskittämiseen tähtääväksi ideologiseksi valtapolitiikaksi. Keskustan mielestä uudistukset ovat välttämättömiä, mutta puolue vastustaa ehdotettua suurkuntamallia.

Keskustan puoluekokouksen äänestystuloksen etenemistä voi seurata suorana nettilähetyksenä MTV3 Uutisten nettisivuilta kello 17.00 alkaen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.