Mainos

Keskustan puoluekokous huipentuu tänään

Keskustan puoluekokous huipentuu tänään Rovaniemellä uuden puoluejohdon valintoihin. Paikalle odotetaan yli kahtatuhatta virallista kokousedustajaa.

Mari Kiviniemeltä vapautuvaa puheenjohtajan paikkaa tavoittelevat Timo Kaunisto, Tuomo Puumala, Juha Sipilä ja Paavo Väyrynen. Myös puoluesihteerin paikasta kilpaillaan.

Äänestystuloksen etenemistä voi seurata suorana nettilähetyksenä MTV3 Uutisten nettisivuilta kello 17.00 alkaen.

Odotettavissa tiukka kisa

Useat kokeneet keskustapoliitikot arvelevat , että puheenjohtajavaalin ratkaisevalle toiselle kierrokselle selviävät jokseenkin varmasti Puumala ja Sipilä. Heidän kisastaan voi arvioiden mukaan tulla hyvinkin tasainen.

Puumalan valtteina ovat vankka puoluetausta ja nuoresta iästä huolimatta kohtuullinen kokemus politiikasta. 30-vuotias Puumala on toisen kauden kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja ja keskustanuorten entinen puheenjohtaja.

IT-miljonääriksi kutsuttu 51-vuotias Sipilä istuu eduskunnassa vasta ensimmäistä kauttaan, mutta tuoreena poliitikkona hän herättää toivoa uudesta alusta vaalirahakohujen ja muiden viime vuosien koettelemusten jälkeen.

Uskottavuutta Sipilälle antaa tausta ja tunnustettu osaaminen yritysmaailmassa

Ratkaisevatko Väyrysen tukijat?

Jos Väyrynen putoaa jo vaalin ensi kierroksella, hänen tukijansa saattavat lopulta ratkaista, kumpi jäljelle jääneistä saa enemmistön tuen.

Erään arvion mukaan Väyrysen tukijoukoissa ei katsota hyvällä Sipilää, joka on saanut tukijoikseen paljon sellaisia, jotka olisivat hyvinkin saattaneet äänestää Väyrystä.

"Kokemusta kertyy joka päivä"

Sipilän tunnetuimpia tukijoita on puolueen ex-varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki. Hän sanoo, että Sipilällä on hyvät näytöt johtajuudesta. Vähäisempi kokemus politiikasta ei Lehtomäen mielestä voi olla este.

-Sitä kertyy joka päivä, ja jos ihmisellä on kapasiteettia, sitä kertyy nopeasti. Aika ohuella kokemuksella aloittivat puheenjohtajina myös Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.