Kaapo Kakko veti kauden ennätysyleisön Turkuun – päävalmentaja siteerasi tunnettua turkulaisvalmentajaa Juhani Tammista

Turun Palloseuran kotiotteluihin ei ole tällä liigakaudella ollut suurta yleisöryntäystä joukkueen hyvästä menestyksestä huolimatta. Perjantaina kuitenkin Turkuhallin lehtereille kerääntyi kauden ennätysyleisö 8 076, kun nuorten MM-loppuottelun ratkaisumaalin tekijä Kaapo Kakko palasi kotikaukaloon.

Kakko ei pystynyt avittamaan Tepsiä voittoon, vaan Tappara korjasi täyden pistepotin maalein 4–2. Voitto oli tamperelaisille neljäs perättäinen.

TPS sai otteluun hyvän alun, kun Oula Palve vei kotijoukkueen johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Tappara terästäytyi nopeasti, ja Joona Luodon johdolla tamperelaiset ottivat pelin hallintaansa. Luoto iski ottelussa kaksi maalia, ja Kristian Kuusela ja Otto Rauhala tekivät maalin mieheen.

– Ottelun alku oli nihkeä, mutta toisen erän vahva esitys ratkaisi voiton meille, iloitsi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

TPS-luotsi Kalle Kaskinen totesi, että kotijoukkueen lataus oli hyvä, mutta tulosta ei vaan tullut.

– Maaleja ei saatu aikaiseksi, vaikka paikkoja oli runsaasti, harmitteli Kaskinen.

Kaskinen nosti esiin klassisen lausahduksen, jonka nosti esille legendaarista valmentaja Juhani Tamminen.

– Pitää lainata yhtä tunnettua turkulaisvalmentajaa: ”hockey is a momentum game”. Ja Tappara kyllä vei ne hetket.

– Yli 8000 katsojaa. Meitä pitää syyttää, ettemme saaneet enempää räjäytettyä tuota areenaa.

TPS jatkaa kauttaan ensi viikon keskiviikkona Tampereen Ilvestä vastaan.