Käänne taisteluissa Kiovan lähellä: Ukraina kertoo vallanneensa kaupungin takaisin Venäjältä pääkaupungin länsipuolella

Erikoislähetys Ukrainan sodasta: tällaiset tuhot isku ostoskeskukseen aiheutti – pakolaisten hätä kärjistyy 9:42
Katso erikoislähetys Ukrainan sodan tilanteesta: tällaiset tuhot isku ostoskeskukseen aiheutti.

Ukrainassa maan armeija väittää saaneensa takaisin Makarivin kaupungin Kiovan länsipuolella. Venäläiset olivat aikaisemmin vallanneet kaupungin raskaan kranaattitulituksen jälkeen, joka vaati useita siviiliuhreja.

Tietoa kaupungin valtauksesta ei ole varmistettu riippumattomista lähteistä.

Armeijan tiistaiaamun tilannekatsauksen mukaan Venäjä on lisännyt lentotoimintaa Ukrainan alueella. Armeija kertoo osuneensa yhdeksään erilaiseen ilma-alukseen vuorokauden aikana. Aluksista kuusi oli miehittämättömiä.

Ukrainan puolustusministeriö kertoi niin ikään tuhonneensa runsaasti venäläistä kalustoa ja aiheuttaneensa hyökkääjälle satojen sotilaiden tappiot. Näitäkään tietoja ei ole voitu vahvistaa.

Maan itäosassa, Donetskin ja Luhanskin alueilla Ukrainan armeija kertoo estäneensä venäläisten etenemisen.

Mariupolissa rajuja taisteluita

Ukrainan Mariupolissa käydään tällä hetkellä "kovia taisteluita", arvioi Iso-Britannian puolustusministeriö tuoreessa tiedustelupäivityksessään Twitterissä.

Venäjä ei ole kuitenkaan onnistunut valloittamaan Mariupolia, jonka antautumista se eilen vaati. Ukraina kieltäytyi antautumisesta.

Mariupolin valtaaminen on yksi Venäjän painopisteistä sodassa. Tavoitteena on saavuttaa maayhteys jo vuonna 2014 vallattuun Krimin niemimaahan.

Muualla Ukrainassa venäläisjoukkojen eteneminen on Britannian mukaan ollut yhä hidasta.

Puolustusministeriö myös toteaa, että Venäjä jatkaa useiden ukrainalaiskaupunkien pommittamista niin ilmavoimillaan kuin tykistöllään.

Lue myös:

    Uusimmat