Jyväskylässä palataan erikoiskokeelle, joka toimi viimeksi Tommi Mäkisen avausvoiton näyttämönä – ”Ei tule Jyskälän paukutuksella”

MM-ralli palaa erikoiskokeelle, jota ei ole ajettu sitten vuoden 1994 – "Muutti suomalaisen rallihistorian sitten myöhemmin” 4:33
MM-ralli palaa erikoiskokeelle, jota ei ole ajettu sitten vuoden 1994 – "Muutti suomalaisen rallihistorian sitten myöhemmin”.

Jyväskylän päästään perjantaina erikoiskokeelle, jota ei ole MM-rallissa ajettu 29 vuoteen. C Moren Jari Ketomaa ja Tomi Tuominen esittelevät pääkuvan paikalla olevalla videolla Haltulan erikoiskokeen.

Halttulan erikoiskoe ajettiin Jyväskylässä viimeksi vuonna 1994. Samassa kilpailussa Tommi Mäkinen otti uransa ensimmäisen MM-rallivoiton. C Moren Jari Ketomaa ja Tomi Tuominen ajoivat läpi Halttulan pätkän, joka ei ollut kummallekaan entuudestaan tuttu.

– Aika monenlaista tietä tässä on. Vaativa erikoiskoe, vaikka on todella eri tyyppinen, Ketomaa sanoo ratin takaa.

– Rajuja jarrutuksia ja rytmin muutoksia. Ei tule sellaisella tietynlaisella "Jyskälän" paukutuksella pätkä läpi, vaan pitää osua just kohdalleen tietyt jarrutukset ja tietyt paikat pitää uskaltaa mennä aivan täyttä vetämällä. 

Halttulan 9.14 kilometrin mittainen erikoiskoe ajetaan perjantaina ensin aamupäivällä kello 11.35 ja sitten alkuillasta kello 18.05.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat