Mainos

Vaneritehtaassa tapahtui pölyräjähdys – kaksi loukkaantui, ikkunat lensivät lähes 100 metriltä

Jyväskylässä on pelastuslaitoksen tiedotteen perusteella tapahtunut keskisuuri räjähdys tai sortuma.

Onnettomuus on tapahtunut Jyväskylän Säynätsalon saaressa Puutiellä, jossa sijaitsee UPM:n Säynätsalon vaneritehdas. Tiedotteen mukaan paikalla on, tai sinne on matkalla, viisi pelastusyksikköä.

MTV Uutiset sai puhelimitse kiinni hälytysajossa olleen palomestarin, jolla ei ollut aikaa vastata tarkempiin kysymyksiin. Kysymykseen "Oletteko menossa UPM:n tehtaalle?” hän ehtii kuitenkin vastata ”Kyllä”.

Päivystävä palomestari Jarkko Hinkkanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoo, että tapauksessa on loukkaantunut kaksi ihmistä. Kumpikaan räjähdykselle altistuneista ei tiettävästi loukkaantunut vakavasti, mutta toinen on viety jatkohoitoon. Tehtaassa oli työvuorossa noin 40 henkeä, joista kaikki on tavoitettu.

– Pölyräjähdys tapahtui pohjakerroksessa olevalla hiontalinjalla. Suurin voima purkautui ikkunoiden kanssa, jotka menivät rikki melkein sadan metrin matkalta. Loppu voima purkautui katolla olevaan pölynkeräysjärjestelmään, aiheuttaen tulipaloja katolle, hän kertoo.

Tehtaan sammutusjärjestelmä toimi kuitenkin toivotulla tavalla sammuttaen suurimman osan paloista. Palokunta varmisti katolla loput palot ja jatkaa nyt rakennuksen turvallisuuden ja rakenteiden tarkastamista.

– Jonkin verran on tapahtunut aineellisia tuhoja.

Hinkkasen mukaan hiontalinjan kaltaisissa pölyisissä paikoissa on aina jossain määrin riski pölyräjähdykseen. Mahdollinen syttymissyy voi olla esimerkiksi prosessissa syntynyt kipinöinti, mutta tässä vaiheessa syystä ei ole vielä tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.