Mainos

Jyväskylän hyökkääjiä lyötiin teleskooppipampulla

Viime viikolla Äärioikeisto Suomessa -kirjan keskustelutilaisuuteen pyrkineitä miehiä lyötiin teleskooppipampulla, kertoo poliisi.

Poliisi tarkensi tänään, minkälaisia toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä tilaisuuden järjestäjillä oli. Teräaseen iskun ylävartaloonsa saaneella miehellä oli teleskooppipatukka, jota hän poliisin mukaan myös käytti. Tämän lisäksi poliisi epäilee, että miehellä oli hallussa myös teräase. Sitä hän ei kuitenkaan käyttänyt.

Välikohtaus sai alkunsa, kun nyt rikoksista epäillyt miehet pyrkivät tilaisuuteen sisälle. Yhdellä miehistä oli poliisin mukaan havaittu suojalasit, suojakäsineet ja luotiliivit. Miehellä oli toisessa kädessään pussi, jossa oli pulloja.

Kun miehiä ei päästetty tilaisuuteen sisälle, löi yksi heistä ovella seisonutta miestä nyrkillä ja pullokassilla. Pullokassi osui toiseen ovella seisoneeseen mieheen.

Tässä vaiheessa paikalle tuli poliisin mukaan kolmas mies auttamaan kahta muuta. Häntä lyötiin teräaseella ylävartaloon, mutta hän ei loukkaantunut vakavasti.

Kun kolmikko yritti paeta paikalta, lyötiin heitä poliisin mukaan teleskooppipampulla. Heidän peräänsä heitettiin myös tuoli.

Tilaisuuteen pyrkineillä miehillä epäillään olevan yhteyksiä äärioikeistolaiseen Suomen vastarintaliikkeeseen. Poliisi ei vahvista epäilyjä. Tapahtumien taustojen selvittely on poliisin mukaan edelleen kesken.

Yksi epäillyistä on vangittu, mutta toinen epäilty vapautettiin tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Kolmatta epäiltyä ei ole tavoitettu etsintäkuulutuksesta huolimatta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.