Jyväskylän dynamiittimiehen motiivista alustava käsitys: Tutkinnanjohtaja kertoo, miten poliisin piti varautua suuren räjähdemäärän tuhovoimaan

5:17
Tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kertoo videolla, millaisesta räjähdemäärästä oli kyse ja miten poliisi joutui suojautumaan niiden varalta.

Poliisille on muodostunut käsitys, miksi keskisuomalaismies uhkasi räjäyttää dynamiittia Jyväskylän poliisiasemalla eilisiltana. Mies napattiin kiinni henkilöautosta mukanaan noin kilon verran dynamiittipötköjä.

Poliisi ei kuitenkaan halua kertoa julkisuuteen, miksi miehen uskotaan toimineen niin kuin hän toimi. Syynä on se, että miehen kuulustelut ovat kesken.

Päivystävä tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kertoo, että mies ei vastustellut kiinniotossa ja kertoi tapahtuneen taustoista poliisille. Asmundela kertoo miehen pystyneen kertomaan tapahtumista analyyttisesti. Päihteillä ei poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan ole merkittävää roolia asiassa.

Poliisin mies on ollut jossain yhteyksissä aiemmin poliisin kanssa tekemisissä, mutta hänellä ei ole sellaista entisyyttä, joka olisi antanut viitteitä hänen tulevista toimistaan.

Poliisin varoalue satoja metrejä

Asmundela kuvailee miehen hallusta tavattua räjähdemäärää mittavaksi.

Räjähdemäärän tuhovoimasta kertoo se, että operoimme noin 300 metrin varoetäisyydellä. Sitä lähempänä ei ollut turvallista työskennellä, hän kertoo.

Jos mies olisi räjäyttänyt dynamiitin, olisivat vahingot olleet Asmundelan mukaan mittavat.

Poliisin tiedossa ei ole, että mies olisi aiemmin työskennellyt laillisesti räjähteiden kanssa, mutta sillä on jonkinlainen käsitys dynamiitin alkuperästä. Nyt poliisi pyrkii selvittämään, onko räjähteitä vielä jossain muualla jäljellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja