Jyväskyläläisnainen tappoi miesystävänsä veitsellä ja oleskeli ruumiin seurassa apua hälyttämättä – THL arvioi erittäin vaaralliseksi

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen naisen 9 vuoden vankeuteen Jyväskylässä tapahtuneesta taposta. Uhri oli naisen avopuoliso.

Henkirikos tapahtui Jyväskylässä 1. heinäkuuta 2022. Nainen tappoi miesystävänsä pariskunnan yhteisessä kodissa lyömällä tätä veitsellä selkään kahdesti ja sitten eri puolille vartaloa yhteensä 11 kertaa. Nainen myös löi miestä kasvoihin ja potkaisi tätä kylkeen.

Oikeudessa nainen myönsi miehen kuolleen, mutta väitti lyöneensä tätä veitsellä vain kahdesti. Nainen puolustautui myös sillä, että mies olisi ennen tekoa provosoinut häntä jollain tavalla.

Oikeuden tällaisesta ei ollut näyttöä. Kaksikon välillä oli ennen väkivallantekoa ollut riitaa, mutta käräjäoikeuden mukaan mies ei ollut antanut henkirikokselle mitään syytä.

Käräjätuomion mukaan nainen oli suuttunut miehelle "vähäisestä seikasta", tarttunut veitseen ja alkanut iskeä harkitsemattomasti.

Veriteon jälkeen nainen oleskeli surma-asunnolla tuntikausia, eikä hälyttänyt miehelle apua.

Mielentila tutkittiin: Syyntakeinen

Oikeudenkäynnin aikana naiselle tehtiin mielentilatutkimus. Sen mukaan nainen oli tapahtumien aikaan syyntakeinen.

THL kuitenkin arvioi, että naista on pidettävä erittäin vaarallisena muiden ihmisten hengelle, terveydelle ja vapaudelle.

Käräjätuomiossa todetaan, että nainen on viimeisen kymmenen vuoden aikana tuomittu myös törkeästä pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus määräsi vuonna 1968 syntyneen Gabriella Teresa Sirviön taposta 9 vuoden vankeuteen ja sitä välittömästi seuraavaan vuoden mittaiseen valvontaan.

Lisäksi nainen velvoitettiin palauttamaan uhrin omaisille kaksi kitaraa, jotka hän oli varastanut vainajalta.

Tuomioon lukeutuu myös huumausaineen käyttörikos. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta. Nainen on ilmoittanut olevansa tuomioon tyytymätön.

Lue myös:

    Uusimmat