Jyväskyläläisen Jennan Maanvaiva-kalkkuna vältti täpärästi joulupöytään joutumisen – nyt silittelystä ja hellittelystä pitävä kalkkuna ihastuttaa somessa

Jyväskyläläisen Jennan Maanvaiva-kalkkuna vältti täpärästi joulupöytään joutumisen – nyt silittelystä ja hellittelystä pitävä kalkkuna ihastuttaa somessa 2:00
https://www.facebook.com/2088874578096104/videos/335414160513931/

Jyväskyläläisen Jenna Poikolan Maanvaiva-niminen kalkkuna vältti karun kohtalon, kun hän päätti viime hetkellä pelastaa sen joutumasta joulupöytään syötäväksi. Nyt Maanvaiva temmeltää iloisena Poikolan kotona sisätiloissa ja pihalla.

Kalkkunan löytämisestä Poikola kiittelee sosiaalisen median ja puskaradion mahtia.

– Törmäsin Facebookissa Munanetti-ryhmässä ilmoitukseen, jossa todettiin kalkkunan olevan sopeutumaton yhteisöön, jossa se eli.

– Sen pitäminen koettiin työläänä, koska Maanvaiva tykkää liikkua laumaeläimenä innokkaasti muiden kanssa ja rymyää öisin. Ajattelin, että juuri tällaista meidän porukkamme kaipaa, Poikola kertoo.

Juttu jatkuu Facebook-upotuksen jälkeen.


Kalkkuna viihtyy erityisesti ankkojen kanssa

Jyväskylän Tikkalassa asuvalla Poikolan perheellä on Maanvaivan lisäksi neljä koiraa, kolme kissaa ja viisi ankkaa. Hänen mukaansa kalkkuna viihtyy erityisesti ankkojen kanssa, mutta pitää myös sisällä olosta.

– Juuri äsken Maanvaiva tuli mukanani autonpesusta kylpytakki päällä ja kipitti nukkumaan omalle pedilleen. Myös talvisin se kaipaa lämpöä ja silloin se ei meinaa liikkua sisältä minnekään, Poikola sanoo.

Maanvaiva syö kanan rehua, suolistovalmistetta ja kasviksia.

Poikolan mukaan sille tärkeää ovat myös hellyydenosoitukset ja silittely. Siinä mielessä Maanvaiva on lemmikkinä kissojen ja koirien kaltainen.

Maanvaivan edesottamukset kiinnostavat somessa

Poikola on tehnyt Maanvaivalle oman Facebook-sivun, jolle hän päivittää kalkkunan kuulumisia tasaisin väliajoin. Sivua Poikola päivittää aina aikataulunsa salliessa.

– Jo aikanaan Munanetti-ryhmässä Maanvaivaa koskeva julkaisu sai runsaasti huomiota, koska ihmiset eivät halunneet sen päätyvän joulupöytään. Siksi ajattelin, että sen kuulumiset voisivat kiinnostaa myös jatkossa, joten päätin tehdä sille oman sivun.

Tulevaisuudessa Poikola aikoo mahdollisesti tuoda Maanvaivalle lisää näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, mutta hän kertoo elävänsä kalkkunan some-elämän kanssa päivä kerrallaan.

– Olen hyvin eläinrakas ja tuon mielelläni esille sitä, että kalkkuna voi olla muutakin kuin vain evästä ihmisille, Poikola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat