Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jyrki Sukula ojentaa: Suomalainen, älä hotki ruokaasi!

Lehtikuva/Markku Ulander
Lehtikuva/Markku UlanderCopyright: MTV Oyj/Lehtikuva, 2009.
Julkaistu 30.05.2009 14:00(Päivitetty 01.06.2009 08:57)

Kokki Jyrki Sukula iloitsee siitä, että suomalaiset ovat tottuneet vähäsuolaisempaan ravintoon. Ruokailutavoissa on sen sijaan vielä petraamista.

Televisiosta tuttu ruokaguru Jyrki Sukula toimii sekä yrittäjänä että HK Ruokatalon luovana johtajana. Viimeksi mainitussa tehtävässä hän on ollut mukana kehittämässä 12 Via-ruokatuotteen perhettä, jossa ruoan ravitsevuus on maun ohella merkittävä tekijä.

– Hyvä ruoka on hyvinvoinnin ja nautintojen perusta. Olen kehitystyössäni pyrkinyt siihen, että rasvat ovat hyvälaatuisia, suolan määrä kohtuullinen ja ateriassa on myös runsaasti kuituja, Sukula kertoo.

Kaikki tuotteet ovat saaneet Sydänmerkki-tunnuksen. Tunnus kertoo ruoan olevan ravitsemuksellisesti oikeaoppista. Silti mausta ei ole tingitty.

– Maku on se, joka tuottaa mielihyvää. Makuaisti on loppujen lopuksi aika yksinkertainen ja totutettavissa, hän sanoo.

Vältä kiirettä ja ahmintaa

Sukulan mukaan liiallinen suolan ja rasvojen käyttö ei ole enää suomalaisen ruokavalion kompastuskivi.

– En halua toitottaa niistä liikaa, sillä olemme koko ajan menossa parempaan suuntaan. Muutos on tapahtunut miltei huomaamatta, sillä kun esimerkiksi leikkeleistä on vähennetty suolaa, on makuaistimme tottunut siihen.

– Tämän päivän ongelmia ovat ruoan liian suuri määrä aterioilla, epäsäännöllinen ateriarytmi ja hotkiminen. Itsekin yritän noudattaa säännöllisyyttä, syödä nautiskellen eli hitaasti ja vain sen verran kuin on nälkä.

Sukulan mukaan kansamme ongelma ylipaino ei ole hoidettavissa pelkästään liikunnalla. Ruosta saatavaa energiaa on enemmän kuin ehdimme kuluttaa. Herkkuhetket ovat tarpeen ja sallittuja, kunhan perusruokavalio on kunnossa.

Energinen Sukula ehtii paljon. Hän toimii puolet ajasta yrittäjänä ja organisoi noin 600 tilaisuutta vuodessa. Työntekijöitä hänellä on noin 100. Oman aikansa vievät kaksi pientä ja yksi vähän isompi lapsi sekä oma viinitila Italiassa.

– Ruoan nautittavuudesta ei tarvitse tinkiä. On helppo oppia valmistamaan ravitsevaa ja samalla hyvää ruokaa. Myös valmisruoat ovat nykyisin erittäin hyviä niin maultaan kuin ravintoarvoiltaankin.

Studio55/Marja Nyman

Osallistu keskusteluun!

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa