KSML: Paikalla ollut vaihto-opiskelija kertoo illasta Jyväskylän koronalinkobaarissa: "Emme halunneet mitään pahaa muille"

Tämä kaikki tiedetään Jyväskylän erikoisesta koronatartuntaryppäästä - kaupunginjohtaja suorassa haastattelussa 8:06
Jyväskylä siirtyi leviämisvaiheeseen tartuntojen myötä – kaupunginjohtaja kommentoi tilannetta MTV Uutiset Livessä

Viime viikon torstaina Heidi’s Bier Barissa altistui noin 150 ihmistä koronavirukselle. Heistä yli sadalla on todettu tartunta. 

Yksi baari-iltaan osallistuneista kertoo kokemuksistaan Keskisuomalaisen haastattelussa. 23-vuotias saksalainen Diana sai illasta koronatartunnan ja on tällä hetkellä karanteenissa.

Baarissa oli tarkoitus järjestää opiskelijoiden ”lukukauden isoin tapahtuma”, jonka kansainvälinen järjestötaho perui. Opiskelijoita kuitenkin kehotettiin silti paikalle kuvailemalla, että ”älkää huoliko, lempipaikkamme ottaa meidät silti vastaan avoimin sylin ja tunnelma on taattu.”

Keskisuomalaisen mukaan tapahtumaa mainosti valeorganisaatio.

Diana kertoo pitäneensä tapahtumaa kiinnostavana ja kyselleen siitä ihmisiltä. Hän kertoo tienneensä juhlimisen riskit ja pohtineen juhliin menoa viikon ajan.

Diana oli ollut muiden uusien vaihto-opiskelijoiden tapaan kymmenen päivän karanteenissa, jonka vuoksi hän ajatteli lähtemisen olevan turvallista.

– Saapuessani näin, että paikka oli täynnä, mutta päätin jäädä.

”Baariin meneminen oli virhe”

Diana kertoo tunteneensa oudoksi tilassa olemisen, joka oli täynnä ihmisiä. Kaikki eivät hänen mukaansa pitäneet paikala etäisyyksiä.

Hän sanoo ymmärtävänsä tapahtumasta syntyneen kohun ja kritiikin.

– Baariin meneminen oli virhe, ja tunnen siitä syyllisyyttä. Voin sanoa muiden vaihto-opiskelijoiden puolesta, että emme halunneet mitään pahaa muille. 

Dianan mukaan opiskelijat tekevät osansa siitä, että virus ei leviäisi. Hän kehuu terveysviranomaisten ja yliopiston nopeaa toimintaa.

Diana kertoo toivovansa, että ihmiset eivät tapauksen myötä menettäisi luottamusta vaihto-opiskelijoihin. 

– Olen hyvin pahoillani siitä, miten tapahtuma on vaikuttanut ihmisten elämään. Se ei ollut tarkoitus.

Katso video: Onko baareissa tapahtuvien juhlien valvominen mahdotonta?

Opiskelijabileet johtivat tartuntaryppääseen Jyväskylässä – onko juhlien valvominen mahdotonta? 2:49

Lue myös:

    Uusimmat