Italiassa hiihtokeskukset pantiin säppiin koronan pelossa – yrittäjä närkästyneenä: "Saimme tiedon 12 tuntia ennen kuin oli tarkoitus avata"

Koronarajoitukset ovat hiljentäneet laskettelukeskuksia – Italia perui kauden avauksen viime hetkellä 1:46
Koronarajoitukset ovat hiljentäneet laskettelukeskuksia – Italia perui kauden avauksen viime hetkellä.

Koronarajoitukset ovat tänä talvena hiljentäneet laskettelukeskuksia Keski-Euroopassa.

Suurista alppimaista lähinnä Sveitsissä ja Itävallassa on päässyt rinteeseen ja sielläkin rajoitetusti. Ranskassa, Saksassa ja Italiassa hiihtokeskukset ovat pysyneet suljettuina.

Italiassa terveysministeriö löi jarrut pohjaan viime hetkellä.

– Teimme kellon ympäri töitä 15 päivää, jotta turvallinen avaus onnistuisi. Saimme tiedon rajoitusten jatkumisesta illalla 12 tuntia ennen kuin oli tarkoitus avata. Minusta tämä kertoo kunnioituksen puutteesta meitä vuorilla asuvia ihmisiä kohtaan. Ei tässä ole kyse vain urheilusta ja hauskanpidosta, vaan tästä riippuu monen ihmisen mahdollisuus tuoda palkkarahansa kotiin, italialainen yrittäjä Michele Bertolini kertoo.

Hiihtokeskusten sulkua jatkettiin, koska koronan brittimuunnoksen nopea leviäminen huolestuttaa viranomaisia. Uusi avaamispäivä on 5. maaliskuuta. Sitä ennen hissit kuljettavat laskemaan vain ammattiurheilijoita.

Mitä laskettelun harrastajat ajattelevat Italiassa viranomaisten päätöksestä? Katso koko uutisvideo yllä olevalta klipiltä!

Lue myös:

    Uusimmat