JYP-pomo: "Ei tuollaisia sanoja käytetty" – raskas väite Rautakorvesta ja Niemisestä uuteen valoon

JYPin Jukka Seppänen: Fanien kohahduttava ulostulo oli johtopäätös – "Ei tuollaisia sanoja käytetty" 1:11
JYPin Jukka Seppänen: Fanien kohahduttava tieto oli johtopäätös – "Ei tuollaisia sanoja käytetty"

JYPin kannattajayhdistys Hurrikaanisydän Ry julkaisi tänään tiistaina uusia tietoja hiljattain tapahtuneesta valmentajavaihdoksesta. Seurapomo Jukka Seppäsen mukaan yksi Jukka Rautakorpea ja Ville Niemistä koskeva tiukka väite on kannattajien oma johtopäätös. 

Hurrikaanisydän Ry, Rumpuryhmä-kannattajayhdistys ja JYP-johto pitivät maanantaina palaverin. 

Hurrikaanisydämen tiistaisen ulostulon mukaan keskustelussa avattiin merkittäviä uusia syitä Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen potkuihin. JYP ei ole aiemmin itse kertonut näitä syitä julkisuudessa.

– Jukka Rautakorpi ja Ville Nieminen eivät olleet oikeita henkilöitä valmentamaan JYPin Liiga-joukkuetta. Heidän palkkaamisessaan oli tehty iso virhe, tämä seuran puolelta myönnettiin, Hurrikaanisydän julkaisi kokouksen sisällöstä maanantaina.

Myös valmentajatandemin ihmisjohtamisesta esitettiin kokouksen tuloksena nyt kova väite. 

– Valmentajakaksikko ei kohdellut pelaajia heidän ansaitsemallaan tavalla, Hurrikaanisydän lausui.

"Ehkä enemmän johtopäätös"

Seuran hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen avaa MTV Urheilulle JYP-valmentajien potkupäätöstä ja seuran joutumista hurjaan myrskyyn. 

– Myllerryshän on lähtenyt valmentajan vaihtamisesta ja epäselvyydestä, että miksi se tehtiin, Seppänen sanoo.

Seppänen tausoittaa Rautakorpea ja Niemistä koskevan päätöksen taustalla olleen kolme keskeistä pointtia. Ensimmäinen on viime kauden päätteeksi laadittu suunnitelma, jonka pohjana käytettiin JYPin aiemmin luomaa strategiaa. Tätä ei kuitenkaan pystytty toteuttamaan. 

Tämä johti Seppäsen mukaan toisena asiana siihen, että JYPin peli alkoi asettua samoihin uomiin kuin viime kaudella. Vaikka pistekertymä oli kelpo, tilastot eivät Seppäsen mukaan tukeneet asiaa. 

– Se perustui aika pitkälti hyvään ylivoimaan ja muutamaan superyksilöön, muun muassa maalivahtipeliin. 

Kolmantena syynä Seppänen listaa seuran tulevaisuuden. 

– Jo viime kaudella oli haasteita rakentaa tämän kauden joukkuetta ulkopuolelta tulevilla pelaajilla. Tänä syksynä se osoittautui vielä haasteellisemmaksi, Seppänen jatkaa.

Hurrikaaniryhmän tämänpäiväisessä ulostulossa sanotaan, että pelaajaliikenne oli pysähdyksissä koko Rautakorven ja Niemisen aikakauden ajan. Tilanteeseen kerrotaan tulleen välitön muutos, kun kaksikosta luovuttiin. 

Seppänen pitää valmentajakaksikon pelaajien kohtelemista koskevaa väitettä tulkintana. 

Kerroitteko eilen, että valmentajakaksikko Rautakorpi-Nieminen ei kohdellut pelaajia heidän ansaitsemallaan tavalla?

– Se on ehkä enemmän johtopäätös, minkä he ovat tehneet siitä keskustelusta. Ei tuollaisia sanoja käytetty. Aika pitkälle avattiin noita kolmea asiaa jotka aiemmin mainitsin, Seppänen sanoo.

Oliko Rautakorven toiminnassa taustalla pelaajien huonoa kohtelua?

– En lähde niihin yksityiskohtiin sen enempää. Meillä liittyi siihen viime kevään suunnitelmaan karkeasti kolme pääkohtaa: pelilliset, fyysiset sekä ilmapiiri-kohdat. 

Fanipomo: Ei epäselvyyttä

MTV Urheilu tavoitti tapaamisessa Hurrikaanisydän Ry:tä edustaneen puheenjohtajan Riina Frimanin. Hänen mukaansa tulkinnanvaraa Rautakorpea ja Niemistä koskevassa pelaajien kohtelemisväitteessä ei ollut. 

Jukka Seppäsen mukaan Hurrikaanisydän Ry:n ulostulossa ollut väite, jonka mukaan Rautakorpi ja Nieminen eivät kohdelleet pelaajia heidän ansaitsemallaan tavalla on enemmänkin johtopäätös, eikä tämänkaltaisia sanoja käytetty. 

– No sanoisin, että aika suoraa puhetta on eilisessä palaverissa ollut. 

Koetko, että tämä Seppäsen kommentti on eilisten puheiden pyörtämistä?

– Jossain määrin varmastikin. Kyllä me kaikki tiedetään, mitä eilisessä palaverissa on käyty läpi. 

Eli siinä ei seuran viestin osalta ollut mitään epäselvyyttä, että Rautakorpi ja Nieminen eivät kohdelleet pelaajia heidän ansaitsemallaan tavalla?

– Ei.

JYP ei tiedottanut näistä lisätiedoista itse. Koetko tai koetteko, että asia langetettiin kannattajien harteille?

– Sanottiin, että tietoa saa vapaasti käyttää. Seuran omasta ulostulosta ei ollut mitään puhetta. 

Täydennetty 9.1. klo 19:07: Lisätty kysymys ja Seppäsen vastaus kysymykseen: "Oliko Rautakorven toiminnassa taustalla pelaajien huonoa kohtelua?"

Lue myös:

    Uusimmat