KSML: Nyt puhuu Jukka Rautakorpi – menestysluotsilta piikki JYPin arvomaailmasta

Lehdistötilaisuus: Ilves - JYP 2:53
Näin päävalmentaja Mikko Heiskanen (oik.) kommentoi JYPin seitsemättä peräkkäistä tappiota viime lauantaina.

Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen potkujen jälkeen syöksykierteeseen ajautuneen JYPin seurajohto antoi kannattajille selvityksen kaksikon irtisanomisen perusteista. Faniryhmän tiedotteen mukaan JYP-pomot esittivät tapaamisessa kovia syytöksiä ex-valmentajistaan. Nyt Rautakorpi kommentoi JYPin tilannetta Keskisuomalaiselle.

Joulun alla valmennusjohtonsa vaihtanut JYPin seurajohto tapasi maanantaina seuran kannattajaryhmän Hurrikaanisydämen jäseniä ja kertoi taustatietoa vaihdokseen johtaneista syistä.

– Jukka Rautakorpi ja Ville Nieminen eivät olleet oikeita henkilöitä valmentamaan JYPin Liiga-joukkuetta. Heidän palkkaamisessaan oli tehty iso virhe, tämä seuran puolelta myönnettiin, Hurrikaanisydän purki kokouksen antia X-tilinsä julkaisussa tiistaina.

Julkaisun mukaan Rautakorpi ja Nieminen eivät pystyneet noudattamaan JYPin strategiaa, vaikka siitä oli keskusteltu. Lisäksi ulostulossa todettiin, että pelaajaliikenne JYPiin päin oli pysähtyneenä kyseisen kaksikon valmentaessa joukkuetta, ja "tilanteeseen on tullut muutos välittömästi irtisanomisten jälkeen". 

– Valmentajakaksikko ei kohdellut pelaajia heidän ansaitsemallaan tavalla. 

Jyväskylän paikallislehden Keskisuomalaisen tavoittama Rautakorpi kommentoi asiaan niukasti, mutta heittää kuitenkin piikkiä urheilun ja valmentamisen arvostuksen puutteesta.

– En halua lähteä vastapallokeskusteluun median välityksellä, sillä nykyinen joukkue tarvitsee kaiken tuen, mikä saatavilla on. Sen voin kuitenkin sanoa, että toivottavasti JYPiin löytyy jatkossa sellainen arvomaailma, mikä edesauttaa ja arvostaa riittävästi urheilua ja valmentamista. Sitä toivon koko sydämestäni, Rautakorpi sanoo lehdelle.

JYP on hävinnyt nykyisen päävalmentajansa Mikko Heiskasen alaisuudessa kaikki seitsemän otteluaan.

Lue myös:

    Uusimmat