JYP-legenda Sinuhe Wallinheimo reagoi seuran sekasortoon – mieleen palasi raju tapaus vuosien takaa

Potkut saaneita JYP-valmentajia kohtaan kovia syytöksiä – taustoja avattu erikoiselta taholta 0:46
JYPin antamien valmentajapotkujen taustalta on paljastunut omituisia asioita.

Entinen pitkän linjan JYP-maalivahti ja nykyinen jyväskyläläinen poliitikko Sinuhe Wallinheimo on seurannut kummastuneena kohua SM-liigaseura JYPin ympärillä.

JYP erotti joulukuussa päävalmentaja Jukka Rautakorven ja valmentaja Ville Niemisen, mitä on seurannut melkoinen myllerrys. Joukkueen peli on sekaisin, ja seuran johdon toiminta näyttää suorastaan kaoottiselta.

– Enemmän tai vähemmän on kaikki mennyt päin honkia, Wallinheimo sanoo suoraan entisen seuransa tilanteesta.

JYPillä meni ennen Rautakorven ja Niemisen potkuja tuloksellisesti vähintäänkin kelvollisesti, sillä joukkue oli sarjan pistekeskiarvolla mitattuna kuudentena, nyt se on valahtanut sijalle 14.

– Potkuja on annettu jääkiekkomaailmassa paljon ja jotkut ovat paremmin perusteltuja ja jotkut huonommin. Tämä meni siihen jälkimmäiseen kategoriaan, Wallinheimo pohtii.

– Päällimmäinen tunne on tietenkin ollut ihmetys. Kun näitä nyt ei ole avattu, enkä haluakaan olla ytimessä, että tietäisin, kyllä siellä on varmaan ollut perusteet (potkuille), eihän tällaisia muuten tehtäisi. Vähän jäin kyllä ihmettelemään.

Ulospäin Rautakorven ja Niemisen potkut tulivat yllättäen. Monessa eri maassa pelanneena, Wallinheimo on kuitenkin nähnyt paljon villimpiäkin tapahtumaketjuja.

– Kun puhutaan suomalaisesta jääkiekosta, ne yllättivät, Wallinheimo aloittaa.

– Olen pelannut viidessä eri maassa, ja vähän tuntuu, että muissa maissa nämä ovat arkipäivää. Olen muun muassa ollut sellaisessa tilanteessa Saksassa, että oltiin runkosarjan kakkosia ja lähdössä pudotuspeleihin. Meidän vuoden valmentaja erotettiin ja neloskentän sentteri laitettiin valmentajaksi. Kyllä siellä mennään eri sfääreissä.

JYPin tilanne on tällä hetkellä todella hankala. Valmentajan vaihdoksen jälkeen joukkueen tilillä on pelkkiä tappioita ja lohduton putki on jo seitsemän pelin mittainen. 

Pitkään jääkiekon parissa työskennelleenä entisellä huippumaalivahdilla ei ole tarjota mitään taikatemppuja, mutta hänellä on yksinkertainen lääke tilanteeseen.

– Siellä nyt ollaan vähän henkisesti takalukossa. Silloin kannattaa palata alkuperäisiin piirustuspöytiin ja lähteä tekemään kaikkea alusta, Wallinheimo sanoo.

– Onneksi tuoltakin on noustu. Kyllähän ne siellä Jyväskylässä ymmärtää työnteon merkityksen. Nyt pitää tilanne nollata ja lähteä perusasioista liikkeelle. Työnteon kautta se yleensä lähtee. Ei noissa oikotietä onneen ole.

Wallinheimo antoi MTV Urheilulle haastattelun torstain Urheilugaalassa.

Lue myös:

    Uusimmat