Juustokakun kaksi ohjetta

Makuja-sivuilta kyseltiin periamerikkalaisen tuorejuustokakun eli cheescaken ohjetta. Resepti kuuluu taas ryhmään "yhtä monta ohjetta kuin on kokkia", joten päädyin antamaan kaksi hyvinkin erilaista vaihtoehtoa juustokakun valmistamiseen. Ensimmäinen on uunissa valmistettava ja toiseen taas käytetään liivatetta. Mutta molempien lisäkkeeksi käy mainiosti marjamelba. Raikkaaseen marjamelbaan voi käyttää pakastimen kevään ja kesän alun viimeiset pakstemarjat.

MARJAMELBA
Tuoreita tai pakastemarjoja (vadelmia, mansikoita tai marjasekoituksia)
(hunajaa tai sokeria tarvittaessa makeuttamiseen)

Paseeraa eli purista marjat tavallisen terässiivilän läpi kauhan avulla. Siivilöitynyt kastike on helppo valmistaa, sopivan paksua, juhlavaa, raikasta ja kauniin sileää jälkiruokakakkujen ja jäätelön lisäkkeenä tarjottavaksi.

Ja sitten juustokakkujen ohjeisiin:

Juustokakku Amerikan malliin

Pohja:
200 g kaurakeksejä (tai Digestive keksejä)
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia

Juustotäyte:
3 kanamunaa
0,75 dl sokeria
500 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia huoneenlämpöisenä)
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria

1. Sulata rasva. Hienonna keksit, sokeri ja kaneli esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sula rasva.
2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita sitruunanmehu, tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon muna-sokerivaahto varovasti nostellen vähän kerrassaan. Levitä täyte vuokaan.
5. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
6. Anna kakun jäähtyä kokonaan (3-4 tuntia jääkaapissa) ennen vuoasta irrottamista.

Koristele kakku hedelmillä tai marjoilla. Kakku on mainio myös sinällään marjamelban kanssa tarjottuna.

Tuorejuustotorttu ilman uunia

Pohja:
200 g kaurakeksejä (tai Digestive keksejä tai piparkakkuja)
100 g margariinia tai voita

Täyte:
7 liivatelehteä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl kermaa
2 rkl sitruunanmehua

1. Sulata rasva. Hienonna keksit murusiksi esimerkiksi monitoimikoneessa ja kaada sula rasva joukkoon.
2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista ja taputtele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori joukkoon. Vaahdota kerma.
4. Kuumenna kattilassa sitruunanmehu ja liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet siinä. Kaada liivateseos tuorejuusto-sokeriseokseen ohuena norona hyvin sekoittaen.
5. Lisää lopuksi kermavaahto juustoseokseen varovasti nostellen, jotta vaahto ei laskeudu. Tasoita massa vuokaan keksipohjan päälle.
6. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja peitä pinta marjoilla tai hedelmillä. Kakun voi jättää myös koristelematta ja tarjota marjamelban kanssa

Lue myös:

    Uusimmat