Juuso Puustiselle pelikieltoa – syyllistyi kahteen eri rikkeeseen

JYP-hyökkääjä Juuso Puustinen on saanut kahden ottelun mittaisen pelikiellon Liigan kurinpidolta.

Puustinen taklasi torstain SaiPa–JYP-ottelussa SaiPan Seamus Donohueta selästä niin, että tämä lensi naama edellä päin laitaa.

Liigan tilannehuone tarkisti taklauksen ja vei sen kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Video taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Delegaation mukaan Puustinen rikkoi tilanteessa kahta eri rangaistavaa kohtaa. Puustinen syyllistyi laitataklaukseen, minkä lisäksi hän suoritti taklauksen selän puolelta.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Puustinen aiheuttaa takaapäin tehdyllä kontaktilla vastustajan puolustajapelaajan voimakkaan kaatumisen laitaan. Edellä mainituilla perusteilla kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteessa täyttyy laitataklauksen tunnusmerkistö, raportissa avataan.

– Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että pelitilanteessa tapahtuu tarpeeton selkäpuolelta tehty kontakti, joka aiheuttaa vastustajan voimakkaan laitaan kaatumisen. Teko on suoritettu vastustajan ollessa noin parin metrin päässä laidasta. Lisäksi tämän tyyppisiin tekoihin liittyy riski vakavasta loukkaantumisesta. Edellä todettujen seikkojen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Puustinen on piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa ja tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus ja pelikielto.

Puustinen huilaa JYPin lauantaisen Ilves- ja ensi keskiviikon HIFK-pelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja