Oodin törkeästä ryöstöstä epäilty pariskunta ilmoittautui itse poliisille – epäillyt nelikymppisiä

2:17
Videolla rikostarkastaja kertoo viimeisimmät tiedot Oodin rikosepäillyistä.

Poliisi on ottanut kiinni keskustakirjasto Oodin törkeästä ryöstöstä epäillyn pariskunnan.

Rikostarkastaja Jari Illukka Helsingin poliisista kertoo, että noin 40-vuotiaat mies ja nainen ilmoittautuivat itse poliisille.

– Heidän henkilöllisyytensä selvisi meille eilen. Etsimme heitä tietyistä paikoista, ja kun he tulivat tästä tietoiseksi, tulivat he oma-aloitteisesti poliisiasemalle tänään, Illukka kertoo MTV Uutisille.

Yksi joutui puukotuksessa sairaalaan

Tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin yksityiskohtia, esimerkiksi sitä, tunsiko pariskunta uhriaan tai liittyivätkö huumeet tapahtumiin. Tapauksen uutisoinnin yhteydessä on noussut esiin, että huumeidenkäyttäjät ovat ottaneet kirjaston wc-tiloja käyttöönsä.

Aiempien mediatietojen mukaan epäilty rikos tapahtui Oodin kellarikerroksen WC-tiloissa. Illukka ei vahvistanut tarkkaa tapahtumapaikkaa STT:lle.

Poliisi kertoi maanantaina, että Oodin tiloissa tapahtui sunnuntaina noin kello 15.30 henkilöiden välinen välienselvittely, jossa yhtä ihmistä puukotettiin. Henkilö sai tilanteessa vammoja ja päätyi sairaalahoitoon, mutta hänen tilansa ei ole poliisin mukaan hengenvaarallinen.

Kirjaston työntekijä kertoi MTV Uutisille, että välikohtaus sattui kirjaston alakerran WC-tiloissa. Työntekijän mukaan tilanne oli hyvin nopeasti ohitse. Myös poliisit saapuivat paikalle parissa minuutissa.

STT kertoo, että törkeästä ryöstöstä voidaan tuomita enintään kymmenen vuotta vankeutta ja vähimmäisrangaistuskin on kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että "lievästäkään" törkeästä ryöstöstä ei välttämättä selviä ehdollisella vankeudella, sillä enintään kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan määrätä ehdolliseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja