Helsingin keskustakirjaston wc-tiloissa tehty puukotus ei säikäyttänyt kävijöitä: "Siellä oli epäsiistiä, mutta ei mitään pelottavaa"

2:07

Väkivaltainen välikohtaus sunnuntaina  ei yllättänyt keskustakirjasto Oodin johtoa. Oodin sijainnin riskit tiedettiin jo suunnitteluvaiheessa.

Keskustakirjasto Oodin johtaja ei yllättynyt kirjaston alakerran wc-tiloissa sunnuntaina sattuneesta puukotuksesta. Sunnuntain tapaus oli ensimmäinen vakavampi väkivaltainen välikohtaus joulukuussa 2018 avatussa Oodissa.

Kirjastossa tänään käyneet kommentoivat MTV Uutisille, ettei keskustakirjaston turvallisuus huolestuta heitä.

– No ei tämä oikeastaan minua huoleta. Käyn täällä pari kertaa viikossa enkä ole ikinä nähnyt mitään ihmeempiä turvallisuushäiriöitä, sanoi Santeri.

Samoilla linjoilla oli kirjastossa tänään käynyt Iiris.

– Ihan huoletta liikun keskusta-alueella. Kävin juuri tuossa Oodin wc-tiloissa. Siellä oli kyllä epäsiistiä, mutta ei mitään huumeruiskuja tai mitään pelottavaa tai sellaista.

Kirjastonjohtaja Anna-Maria Soininvaara ei tiedä, käydäänkö kirjaston tiloissa huumekauppaa, mutta hänen mukaansa huumeidenkäyttäjät ovat ottaneet kirjaston wc-tilat käyttöönsä. Oodista poistetaan päihtyneitä henkilöitä lähes päivittäin.

– Riskit tiedettiin Oodia suunniteltaessa.  Kun kaikille avoin ja iso julkinen rakennus sijoitetaan ydinkeskustaan, on siellä tunnetusti aina ja kaikkialla maailmassa myös huumekauppaa, Soininvaara sanoo.

– Huumeiden käyttöä täällä on valitettavasti koko ajan enemmän ja enemmän. Neuloja löytyy koko ajan enemmän, ja se on kyllä huolestuttavaa. Ei nyt sentään mitään ilmipiikityksiä ole kuitenkaan ollut.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.