Helsingin keskustakirjaston wc-tiloissa tehty puukotus ei säikäyttänyt kävijöitä: "Siellä oli epäsiistiä, mutta ei mitään pelottavaa"

Oodin johtaja: Wc-tiloissa huumeneuloja ja verisiä jälkiä liki päivittäin 2:07

Väkivaltainen välikohtaus sunnuntaina  ei yllättänyt keskustakirjasto Oodin johtoa. Oodin sijainnin riskit tiedettiin jo suunnitteluvaiheessa.

Keskustakirjasto Oodin johtaja ei yllättynyt kirjaston alakerran wc-tiloissa sunnuntaina sattuneesta puukotuksesta. Sunnuntain tapaus oli ensimmäinen vakavampi väkivaltainen välikohtaus joulukuussa 2018 avatussa Oodissa.

Kirjastossa tänään käyneet kommentoivat MTV Uutisille, ettei keskustakirjaston turvallisuus huolestuta heitä.

– No ei tämä oikeastaan minua huoleta. Käyn täällä pari kertaa viikossa enkä ole ikinä nähnyt mitään ihmeempiä turvallisuushäiriöitä, sanoi Santeri.

Samoilla linjoilla oli kirjastossa tänään käynyt Iiris.

– Ihan huoletta liikun keskusta-alueella. Kävin juuri tuossa Oodin wc-tiloissa. Siellä oli kyllä epäsiistiä, mutta ei mitään huumeruiskuja tai mitään pelottavaa tai sellaista.

Kirjastonjohtaja Anna-Maria Soininvaara ei tiedä, käydäänkö kirjaston tiloissa huumekauppaa, mutta hänen mukaansa huumeidenkäyttäjät ovat ottaneet kirjaston wc-tilat käyttöönsä. Oodista poistetaan päihtyneitä henkilöitä lähes päivittäin.

– Riskit tiedettiin Oodia suunniteltaessa.  Kun kaikille avoin ja iso julkinen rakennus sijoitetaan ydinkeskustaan, on siellä tunnetusti aina ja kaikkialla maailmassa myös huumekauppaa, Soininvaara sanoo.

– Huumeiden käyttöä täällä on valitettavasti koko ajan enemmän ja enemmän. Neuloja löytyy koko ajan enemmän, ja se on kyllä huolestuttavaa. Ei nyt sentään mitään ilmipiikityksiä ole kuitenkaan ollut.

Lue myös:

    Uusimmat