Oodin johtajalta suora ulostulo kirjaston wc-tilojen ryöstöpuukotuksesta: ”Ei se nyt täysin yllätyksenä tullut" – lisäksi huumeneuloja ja verijälkiä löytyy tiloista koko ajan enemmän

Keskuskirjasto Oodissa liikkuu entistä enemmän huumepiikittäjiä – kirjastonjohtaja kertoo levottomuuksista 6:17
Keskuskirjasto Oodissa liikkuu entistä enemmän huumepiikittäjiä – kirjastonjohtaja kertoo levottomuuksista

Helsingin keskustakirjasto Oodin johtaja ei kertomansa mukaan yllättynyt viikonloppuna sattuneesta välikohtauksesta, jossa henkilöä puukotettiin kirjaston wc-tiloissa.

Oodi-kirjaston alakerran wc-tiloissa sattui sunnuntaina iltapäivällä välikohtaus, jossa yhtä henkilöä puukotettiin ryöstötilanteessa. Poliisi epäilee teosta pariskuntaa, jota ei toistaiseksi ole tavoitettu.

Kirjaston johtaja Anna-Maria Soininvaara kertoo, että välikohtaus ei tullut täytenä yllätyksenä. Jo kirjastoa suunniteltaessa tiedostettiin, että kirjaston keskeinen sijainti aiheuttaa omat haasteensa turvallisuuden kannalta.

– Ei se nyt täysin yllätyksenä tullut. Kun tätä Oodia aikoinaan suunniteltiin, tiedettiin ne riskit, mitä on, kun sijoitetaan tällainen kaikille avoin ja iso julkinen rakennus ydinkeskustaan, missä myös on tunnetusti aina ja kaikkialla maailmassa myös sitä huumekauppaa, Soininvaara kommentoi MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Neuloja ja verisiä jälkiä löytyy lähes päivittäin

Soininvaaralla ei ole tietoa siitä, käydäänkö Oodissa huumekauppaa. Huumeidenkäyttäjät ovat hänen mukaansa kuitenkin ottaneet kirjaston wc-tilat käyttöönsä.

– Huumeiden käyttöä täällä on valitettavasti koko ajan enemmän ja enemmän. Neuloja löytyy koko ajan enemmän, ja se on kyllä huolestuttavaa.

– Neuloja, verisiä jälkiä ja muuta ikävää löytyy melkeinpä päivittäin, Soininvaara kertoo.

Soininvaaran mukaan kirjastosta poistetaan lähes päivittäin päihtyneitä henkilöitä. Vakavampia, väkivaltaisia välikohtauksia ei ole kirjaston tiloissa kuitenkaan aiemmin sattunut.

– Siinä mielessä täällä on ollut yllättävän rauhallista. Meillä on ollut jo 3,7 miljoonaa kävijää, ja tämä oli ensimmäinen tällainen tapaus.  

Lue myös:

    Uusimmat