Capitolin kaaoksessa kuollut neljä ihmistä – Bidenin muodollinen valinta sai dramaattisen käänteen, kun Trumpin kannattajat valtasivat kongressin

Yhdysvaltain Washingtonin levottomuuksissa on kuollut neljä ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisipäällikkö Robert J. Conteen mukaan neljä ihmistä sai surmansa Capitolin alueella aiemmin tapahtuneissa mellakoissa.

Kolme ihmistä on kuollut "lääketieteellisistä syistä" ja yksi ampumalla, Reuters kertoo. Ampumiskuolemasta on uutisoitu aiemmin. CNN:n mukaan naista ammuttiin rintaan Capitolin alueella. Hän kuoli vammoihinsa.

Lisäksi 24-vuotiaan miehen kerrottiin olevan kriittisessä tilassa, kun hän putosi 10 metristä kiipeillessään kongressirakennuksen seinällä.

Mellakoissa on loukkaantunut myös poliiseja. CNN:n mukaan yhden poliisin kerrotaan joutuneen sairaalaan.

Puolestaan pidätyksiä on tehty yhteensä 52. Capitolin mellakoissa pidätettiin 26 ihmistä, loput pidätykset on tehty pääkaupungin alueella, Contee kertoo tiedotustilaisuudessa.

Verinen käänne

Kongressin rutiininomaiseksi tarkoitettu istunto sai keskiviikkoiltana Suomen aikaa väkivaltaisia käänteitä, kun Capitolin ulkopuolelle kokoontuneet presidentti Donald Trumpin kannattajat pääsivät rakennukseen sisälle.

Istunnossa oli määrä vahvistaa muodollisesti tulevan presidentin Joe Bidenin valinta, joskin jo etukäteen oli tiedossa, että istunnosta tulee pitkä, sillä osa republikaaneista aikoi vastustaa Bidenin valintaa ja pitkittää tilaisuutta.

Tilanne sai alkunsa paikallista aikaa iltapäiväyhdeltä. Aluksi mielenosoittajat olivat Trump-kyltteineen ja lippuineen rakennuksen edustalla ja portailla, mutta syystä tai toisesta he onnistuivat pääsemään rakennukseen sisälle.

Lue myös:

    Uusimmat