Juuri Monacoon palannut ruhtinatar Charlene poistui jälleen maasta – ruhtinas Albert kertoo vaimonsa olevan hoitolaitoksessa: "Hän tajusi tarvitsevansa apua"

1:40
Ruhtinatar Charlenen terveyshuolet jatkuvat: Vetäytyi hoitolaitokseen – tämä hänen tilanteesta tiedetään

Ruhtinas Albert kertoo, että ruhtinatar Charlene kärsii erittäin syvästä uupumuksesta ja saa siihen nyt hoitoa Monacon ulkopuolella.

Monacon ruhtinas Albert kertoo People-lehdelle, että hänen vaimonsa ruhtinatar Charlene saa hoitoa laitoksessa "Monacon ulkopuolella". 43-vuotias Charlene palasi marraskuun alussa Monacoon vietettyään puoli vuotta kotimaassaan Etelä-Afrikassa, jonne hän joutui jäämään kesällä terveysongelmien takia. Ruhtinattaren on kerrottu kärsivän sairaudesta, jonka vuoksi hän ei voinut lentää Monacoon. Hän vietti näin ollen puoli vuotta ilman aviomiestään, 63-vuotiasta Albertia sekä pariskunnan 6-vuotiaita kaksosia prinsessa Gabriellaa ja Jacquesia.

Charlenen vetäytyminen hoitolaitokseen tapahtui vain päiviä sen jälkeen, kun palasi viimein Monacoon. Päätös tehtiin Albertin mukaan yhdessä Charlenen veljien avustuksella. Albertin mukaan hänen puolisonsa kärsii perusteellisesta uupumuksesta, joka on sekä fyysistä että henkistä. Ruhtinas kertoo, että Charlenen toipuminen tulee kestämään vähintäänkin viikkoja. 

Ruhtinattaren paluu Monacoon oli sujunut ensimmäisten tuntien aikana Albertin mukaan hyvin, kunnes tilanne muuttui. 

– Oli aika selkeää, ettei hän voi hyvin, Albert kertoo antamassaan haastattelussa. 

HIljattain Charlene ilmoitti jättävänsä väliin Monacon itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, vedoten syvään yleiseen uupumukseen. 

Charlenen pitkä poissaolo perheensä luota on jälleen lyönyt bensaa liekkeihin huhuille, joiden mukaan ruhtinasparin avioliitto olisi kriisissä. Albert kiistää väitteet siitä, että hänen ja Charlenen avioliitto olisi hajoamassa. 

– Tulen todennäköisesti sanomaan tämän usein, mutta tällä ei ole mitään tekemistä parisuhteemme kanssa. Haluan tehdä sen hyvin selväksi. Nämä eivät ole parisuhteemme ongelmia, eivät aviomiehen ja vaimon välisen suhteen ongelmia. Se on eriluonteista. 

Albertin mukaan Charlenen terveydentilaan ovat vaikuttaneet useat yksityiset asiat. Ruhtinas kertoo, ettei Charlene olisi pystynyt hoitamaan virallisia työtehtäviään, taikka omaa elämäänsä sekä ruhtinasparin perhettä. 

Charlene matkusti toukokuussa Etelä-Afrikkaan matkalle, jonka oli tarkoitus kestää alun perin noin kymmenen päivää. Ruhtinatar sai kuitenkin matkallaan vakavan nenään ja nieluun vaikuttaneen infektion, jonka takia Charlene leikattiin useaan otteeseen. Albert kertoo, että useilla leikkauksilla oli vaikutuksensa Charleneen. 

– Voin kertoa, että hän kärsii äärimmäisestä uupumuksesta. Hän ei ole nukkunut kunnolla päiviin eikä ole syönyt kunnolla. Hän on menettänyt paljon painoa, mikä on tehnyt hänet alttiiksi muille sairauksille. Flunssalle, nuhalle tai jopa, luoja sentään, koronavirukselle. 

Albert painottaa, ettei prinsessa sairasta koronaa tai syöpää, eikä huonontunut terveydentila ole seurausta pieleen menneestä plastiikkakirurgiasta. Charlenen tarkkaa sijaintia ei ole kerrottu, mutta Albertin mukaan ruhtinatarta hoidetaan Euroopassa. Albert kertoo, että päätös Charlenen palaamisesta hoitoon tehtiin yhdessä pariskunnan lähisukulaisten kanssa "interventio-tyyliin". 

– Hän oli tehnyt jo päätöksensä, mutta halusimme, että hän vahvistaa sen edessämme. Hän halusi sitä. Hän tiesi jo, että parasta olisi mennä, levätä ja saada hoitoa oikeassa lääketieteellisessä laitoksessa. Eikä Monacossa. Yksityisyyden tähden sen täytyi olla Monacon ulkopuolella. 

Entinen olympiauimari Charlene ja Albert menivät naimisiin vuonna 2011.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja