Juuri ennen Espanjaan laskeutumista lento muuttui painajaiseksi, kun kone täyttyi savusta – kapteeni laskeutui happinaamari kasvoillaan: "Juoskaa niin kauas koneesta kuin mahdollista!"

Lento muuttui painajaiseksi – savu täyttti lentokoneen juuri ennen laskeutumista 0:21
Videolla nähdään, kuinka matkustamo on täysin savuin peitossa.

British Airways -yhtiön lentokone evakuoitiin Espanjan Valencian lentokentällä pian laskeutumisen jälkeen eilen, kun lentokone täyttyi savusta juuri ennen laskeutumista.

British Airwaysin mukaan kyseessä oli tekninen vika, jonka vuoksi savua pääsi koneeseen. Tapauksen johdosta kolme matkustajaa vietiin sairaalaan, mutta he eivät ole enää hoidettavana, kertoo BBC.

Epäonninen lento oli matkalla eilen Lontoosta Espanjan Valenciaan, kun noin kymmenen minuuttia ennen laskeutumista kone alkoi täyttyä valkoisesta savusta.

Koneesssa ollut matkustaja Rachel Jupp kertoo BBC:lle, että savua tuli matkustamoon ilmanvaihdon kautta. Tilanteesta ei annettu virallista kuulutusta, mutta kone alkoi laskeutua nopeasti. Tällöin Jupp kertoi kuulleensa "menkää alas" -komennon, jotta matkustajat voisivat hengittää raikkaampaa ilmaa.

– Hyvin pian et voinut nähdä matkustajia, jotka olivat kahden penkkirivin päässä sinusta, Jupp kuvailee tilannetta.

Kone evakuoitiin hätäliukumäillä

Matkustamohenkilökunta avasi koneen laskeutumisen jälkeen hätäuloskäynnit 3-4 minuutin kuluttua ja matkustajat evakuoitiin hätäliukumäkiä pitkin.

– Meidän käskettiin juosta ja mennä niin kauas koneesta kuin mahdollista.

Jupp kiittelee koneen kapteenia "todella hyvästä työstä" ja sulavasta laskeutumisesta. 

– Saimme myöhemmin tietää, että lentokoneen ohjaaamo oli täynnä savua ja hänellä (lentäjällä) oli happinaamari kasvoillaan, Jupp kertoo BBC:lle.

Hurjat kuvat koneen sisältä

Sosiaaliseen mediaan on julkaistu runsaasti hurjia kuvia ja videoita uhkaavasta tilanteesta. Twitteriin päivityksen tehnyt Lucy Brown kuvailee tilannetta "kuin kauhuelokuvasta". Hänen ottamistaan kuvista voi nähdä, että lentokone on totaalisesti savun valtaama. Myös matkustajat pakenevat koneesta lentokentän alueella.

Lentokoneen kyydissä oli 175 matkustajaa sekä kahdeksan miehistön jäsentä. Kyseessä oli Airbus A321 -mallin lentokone.

Lue myös:

    Uusimmat