Justin Timberlake vastasi kohtaamaansa valtavaan kritiikkiin – pyysi anteeksi Britney Spearsilta, mutta osansa sai myös Janet Jackson

9:33
Britney Spearsin holhouksesta kertova dokumentti sai maailman tajuamaan laulajan karun tilanteen – tästä on kyse

Justin Timberlake esitti julkisen anteeksipyyntönsä Britney Spearsille sekä Janet Jacksonille.

Yhdysvaltalainen poplaulaja Justin Timberlake joutui hiljattain laajan kritiikin kohteeksi helmikuun alussa ilmestyneen New York Timesin tuottaman Framing Britney Spears -dokumenttielokuvan myötä. Dokumentissa on keskitytty poplaulaja Britney Spearsin elämään valtavan julkisuuden kohteena ja siihen, mikä johti vuonna 2008 oikeuden päätökseen siitä, että hänen isänsä Jamie Spears määrättiin tyttärensä viralliseksi holhoojaksi, jolla on päätäntävalta erittäin laajasti tämän elämässä. 

Dokumentissa on myös esitetty, kuinka Spears on elämänsä ja uransa aikana joutunut suoranaisen naisvihan kohteeksi. Timberlakella on osansa tässä suhteessa siten, että hän ja Spears seurustelivat 2000-luvun taitteessa ja kun he erosivat, sai Spears julkisesti kaikki syytökset suhteen päättymisestä niskaansa.

Timberlake ei kohdannut samanlaista ryöpytystä suhteen päättyessä ja artistin on koettu lyöneen bensaa liekkeihin vuonna 2002 julkaistulla Cry Me a River -kappaleensa musiikkivideolla. Kyseisellä videolla Spearsilta vaikuttava vaaleahiuksinen nainen esittää Timberlaken tyttöystävää, joka toimii hämärällä tavalla jatkuvasti Timberlaken selän takana. Lisäksi Timberlakelta kyseltiin samoihin aikoihin haastatteluissa, että "pääsikö hän harrastamaan seksiä Britney Spearsin kanssa" parin suhteen aikana, johon mies vastasi myöntävästi naureskellen. 

Framing Britney Spears -dokumentin myötä yhä holhouksen alaisena elävä Britney Spears on saanut runsaasti tukea ympäri maailman ja Timberlake sen sijaan kohdannut runsaasti kritiikkiä toiminnastaan. Spearsin tapauksen lisäksi useat kriitikot ovat viime päivinä muistelleet myös Timberlaken toimintaa laulaja Janet Jacksonia kohtaan 2000-luvun alussa. Vuonna 2004 Timberlake ja Jackson esiintyivät yhdessä Super Bowlin puoliajalla, jolloin esityksensä lopussa Timberlake repäisi osan Jacksonin paidasta paljastaen tämän oikean rinnan. 

Kritisoijat ovat vaatineet Timberlakea vastuuseen toiminnastaan sekä Spearsia että Jacksonia kohtaan ja perjantaina 12. helmikuuta Timberlake esitti Instagram-tilillään julkisen anteeksipyyntönsä kummallekin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Haluan erityisesti pyytää anteeksi sekä Britney Spearsilta ja Janet Jacksonilta kummaltakin, koska välitän sekä arvosta näitä naisia ja tiedän epäonnistuneeni. Tunnen olevani osittain vastuussa vastaamaan, sillä kaikki asianosaiset ansaitsevat parempaa ja mikä tärkeintä, koska tämä on suurempi keskustelu jossa haluan täydestä sydämestäni olla mukana ja kasvaa sen myötä, Timberlake muun muassa kirjoitti päivityksessään.

Timberlake otti päivityksessään esille myös "viallisen" musiikkiteollisuuden, joka hänen mukaansa edesauttaa "miesten, erityisesti valkoisten miesten menestystä". 

– En ole ollut tädellinen, kun olen suunnistanut kaiken sen keskellä läpi urani. Tiedän, että tämä anteeksipyyntö on ensimmäinen askel eikä sillä saa armahdusta menneisyydestä. Haluan ottaa vastuun virheistäni kaiken tämän suhteen kuten myös olla osa maailmaa, joka toimii muista nostavana sekä tukevana. Välitän syvästi rakastamieni ihmisten hyvinvoinnista. Pystyn ja tulen toimimaan paremmin, Timberlake summasi päivityksensä. 

Timberlake on tällä hetkellä naimisissa näyttelijä Jessica Bielin kanssa.

Lähde: CNN

Framing Britney Spears -dokumentin näet mtv-palvelussa ja C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja