Justin Bieber myi oikeudet 290 kappaleeseensa jättisummalla – taiteilijat myyvät yhä enemmän osuuksia työstään musiikkirahastoille

Justin Bieber ja Hailey Baldwin kihlautuivat 0:46
Justin Bieber ja hänen vaimonsa Hailey Bieber kuuluvat varmasti maailman seuratuimpiin pariskuntiin.

Artisti Justin Bieber ei enää omista oikeuksia 290 kappaleeseensa.

Maailmankuulu artisti Justin Bieber on myynyt osuutensa musiikkinsa oikeuksista Hipgnosis Songs Capitalille noin 200 miljoonalla dollarilla, eli noin 183,9 miljoonalla eurolla. Kyseinen yritys osti julkaisuoikeudet Bieberin 290 kappaleeseen ja omistaa nyt poptähden osuuden esimerkiksi viime vuosien suurimmista hiteistä, kuten Baby and Sorry. Sopimus sisältää kaiken hänen ennen 31. joulukuuta 2021 julkaistun musiikkinsa ja koskee myös tähden artistioikeuksia masternauhoihin.

Diili tarkoittaa, että Hipgnosis saa maksun aina, kun heidän omistamansa kappale soitetaan julkisesti.

Hipgnosis ei ole paljastanut sopimuksen ehtoja, mutta lähde kertoi AFP-uutistoimistolle, että sen arvo oli noin 200 miljoonaa dollaria.

Taiteilijat myyvät nykyisin yhä enemmän osuuksia työstään musiikkirahastoille, kuten Justin Timberlake ja Shakira, jotka ovat myös tehneet sopimuksia Hipgnosisin kanssa. Suuntaus on kuitenkin yleisempi vanhempien taiteilijoiden keskuudessa. Kahden viime vuoden aikana musiikkilegendat  Bob Dylan ja Bruce Springsteen myivät molemmat musiikkikataloginsa oikeudet Sonylle.

Esimeriksi Springsteen sai 500 miljoonaa dollaria, eli noin 460 miljoonaa euroa, elämäntyönsä myymisestä.

Hipgnosis Songs Fund luo hittikappaleiden katalogia ja kutsuu suuria yrityssijoittajia jakamaan osan tuotoista. Rahasto listautui Lontoon pörssiin heinäkuussa 2018.

Sen perustaja Merck Mercuriadis kertoi aiemmin, että hittikappaleet voivat olla arvokkaampia kuin kulta tai öljy.

– Justin Bieberin vaikutus globaaliin kulttuuriin viimeisen 14 vuoden aikana on ollut todella merkittävä, hän kertoi julkistaessaan viimeisimmän sopimuksen.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat