Jay Z nimettiin ensimmäiseksi hip hop -miljardööriksi – tällainen on tähden käsittämätön omaisuus

Jay Z:lla on musiikin lisäksi monia muista bisneksiä, joiden avulla hän on kartuttanut valtavan omaisuutensa.

Rap-artisti Jay Z on saavuttanut urallaan uuden merkkipaalun. Forbes on nimennyt hänet on ensimmäiseksi hip hop -artistiksi, jonka omaisuus on noussut miljardiin dollariin.

Musiikkiuransa lisäksi Jay Z on kartuttanut omaisuuttaan sijoittamalla asuntoihin, taiteeseen, alkoholiin ja esimerkiksi kuljetusyhtiö Uberiin.

Jay Z ei ole saanut omaisuuttaan helpolla. Ennen musiikkiuraansa hän oli huumediileri kotikaupungissaan Brooklynissa. Vuonna 1996 hän perusti oman levy-yhtiön, jonka kautta julkaisi esikoisalbuminsa Reasonable Doubt.

Uransa aikana räppäri on saavuttanut 14 listaykköstä, 22 Grammy-palkintoa ja yli 500 miljoonan dollarin bruttotulot.

Jay Z:n omaisuus koostuu monista sijoituksista. Hänellä on oma samppanjamerkki Armand de Brignac ja konjakkimerkki D’Ussé, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 400 miljoonaa dollaria. Lisäksi hän omistaa 70 miljoonan dollarin osuuden Uber-kuljetuspalvelusta.

Jay Z:n omaisuutta kartuttavat myös Tidal-musiikkipalvelu, viihdeyhtiö Roc Nation sekä mittava taidekokoelma. Hän omistaa kaksi asuntoa New Yorkissa: 6,85 miljoonaa dollaria maksaneen kattohuoneiston ja 26 miljoonan dollarin arvioisen kartanon. Lisäksi hänellä on 88 miljoonan dollarin arvoinen kiinteistö Bel Airissa Los Angelesissa.

Lue myös:

    Uusimmat