Jussi Parviainen lataa suorat sanat näyttämötaiteesta: ”Minkä takia huonoa teatteria ei saa sanoa paskaksi?”

Jussi Parviaisella on sanansa sanottavana kotimaisen teatterin nykytilasta.

Kotimaisen teatteritaiteen monitoimimies Jussi Parviainen valmistelee parhaillaan elämäkertateosta, jossa hän kertaa  uransa vaiheita ja merkittävimpiä teoksia.

– Käyn läpi Teatterikorkeakoulun vaiheet silloin, kun Teatterikorkeakoulu tuhoutui (Jouko) Turkan ja näytelmäni Jumalan teatterin aikoina. Käsittelen myös omat menestysnäytelmäni ja tv-työt sekä teatterikoulutuksen kokonaisuudessaan. Nykyteatterin haukun ihan läjään.

– Minkä takia huonoa teatteria ei saa sanoa paskaksi? Kummeksun sitä, suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä vieraillut Parviainen nauraa MTV.fin haastattelussa.

Parviainen toimi Teatterikorkeakoulun dramaturgian lehtorina kuuden vuoden ajan. Hän kertoo, että tulevassa elämäkerrassa käsitellään laajasti näyttelijäntyön opetusmetodeja ja dramaturgiaa.

– Teos tulee varmaan korkeakoulujen oppivaatimuksiin. Juoruja siinä ei ole, eikä mitään paljastuksia. Puhun asioista vain omina kokemuksina, en toisista ihmisistä.

Elämäkertateoksen lisäksi Parviaista työllistää myös tunnin mittaiset suorat monologit Yle Puheella.

– Ne askarruttavat päätäni kovasti. Kun puhuu tunnin yksinään, siinä ei auta jaaritella tai miettiä, mistä puhuu. Siinä pitää olla paikalla jo sanottavaa.

Katso artikkelin yläosasta Jussi Parviaisen haastattelu Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. 

Lue myös:

    Uusimmat