Pöllöraati päätti, mihin Jan Vapaavuori tähtää ja yritti valita Helsingin valtatyhjiöön uuden pormestarin – näin kävi: "Kokoomus näyttäytyy tylsänä"

8:52
Pöllöraati pähkäili, kenestä voisi tulla Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren jälkeen. Lisäksi raati ruoti, mihin Vapaavuori tähtää.

Kun kuntavaalien kaikkien aikojen ääniharava ilmoitti jättävänsä kevään kuntavaalit väliin, on selvää, että edessä on valtatyhjiö. MTV:n Uutisaamun Pöllöraati arvioi, että Helsingissä valtatyhjiö on jopa poikkeuksellisen iso.

Jan Vapaavuori ei hae jatkokautta Helsingin pormestarina. Kun kokoomuksen toinenkin äänivaltti Jaana Pelkonen jättää politiikan, voi kokoomuksen sanoa olevan jopa kriisissä ennen kevättä.

– Kokoomus sai Ylen gallupissa historiallisen alhaisat lukemat oppositioasemasta. Petteri Orpo voi miettiä, mihin hän tarvitsee poliittisia vastustajia, jos hänellä on tällaisia entisiä kumppaneita omasta puolueesta, Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen lohkaisi MTV:n Uutisaamussa.

Yle Puheen Linda Pelkonen muistutti, että pormestarivaali tekee kuntavaaleista Helsingissä väkisinkin henkilökeskeistä, mitä hän pitää valitettavana. Karismaattista johtajaa ei kokoomukselta tunnu löytyvän. MTV Uutisten Alec Neihum nostaa esiin Sari Sarkomaan ja Juhana Vartiaisen, jotka eivät sytytä muita pöllöraatilaisia.

– Kokoomus näyttäytyy hajuttomana ja mauttomana, tylsänä, kun vihreillä on isot kysymykset ilmastonmuutoksineen. Kansainväliset kysymykset pyörii sen ympärillä, Greta Thunberg... Pelkonen listaa.

Kemppainen korostaa, ettei vihreidenkään kannatus ole huipussaan, ja vihjaa demarien yllättävän.

– Kaukana ovat ne ajat, kun vihreät sanoi olevansa pääministeripuolue, ei ole ollenkaan sanottu, että pääkaupunkiseudullakaan heidän kannatuksensa jatkuu.

SDP:n pormestariehdokas, varapormestari Nasima Razmyar keräsi viime kuntavaaleissa noin 1500 ääntä. Siitä on melkoinen matka Vapaavuoren lukemiin.

Kyllähän se Vapaavuori sitä miettii

Vaikka kuntavaalit ovat jo oven takana, monia tuntuu kiinnostavan enemmän, mitä Vapaavuori tekee nyt. Kokoomus kaipaisi häntä kipeästi, mutta mies ilmoitti itse lähtevänsä politiikasta.

– Vapaavuori totesi Helsingin Sanomissa, ettei kukaan järkevä ihminen mieti tässä vaiheessa presidentinvaaleja, mutta meitä Pöllöraadissa eivät nämä vaatimukset kosketa, joten kyllähän tässä me sekä Vapaaavuori presidentinvaaleja mietimme, MTV Uutisten Neihum tiivistää muiden raatilaisten sekä varmasti monen suomalaisenkin ajatukset.

Mutta ensin Vapaavuori tähtää Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Näkyvä urheilupesti pitää sivussa pahimmasta politiikan loanheitosta ennen presidentinvaalivuotta 2024. Sen tietää entinen Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistökin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja