Jussi Hakulisen tilitys Joutsenlaulu-kohusta: ”Ärsyttää, että oikeuksien yli kävellään”

Jussi Hakulinen kertoi suorassa Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä oman näkemyksensä Joutsenlaulu-kohuun liittyvistä tapahtumista.

Yö-yhtyeen entinen solisti ja bändin lukuisten hittien kynäilijä Jussi Hakulinen saapui suoraan Enbuske, Veitola & Salminen -lähetykseen antamaan ensimmäisen televisiohaastattelunsa vuosiin. 

Hakulinen on noussut viime viikkojen aikana otsikoihin, koska hän on kieltänyt Yö-yhtyeen Joutsenlaulu-kappaleen uusien sovituksien julkaisemisen. Kielto vaikuttaa Vain elämää -ohjelman uuteen kauteen, sillä Sunrise Avenue -yhtyeen solisti Samu Haber esittää ohjelmassa oman versionsa Joutsenlaulusta. Haberin versiossa kappaleesta on poistettu kokonaisia säkeistöjä.

– Se kappale on muutettu ihan totaalisesti ja levy-yhtiö väittää, että sitä ei ole muutettu, Hakulinen tilitti.

– Ilmeisesti lakimiehet nyt päättävät, mitä tapahtuu. Mä en halua puukottaa ketään selkään, hän lisäsi.

Joutsenlaulu on erityisen rakas ja henkilökohtaisesti tärkeä Hakuliselle, sillä hän kirjoitti sen nuorena tädilleen, joka jäi leskeksi. Maria Veitola tenttisi Hakulista ja kysyi mieheltä suoraan, miten asiat pitäisi hänen mielestään hoitaa?

– Ensin pitää kysyä luvat, että saadaanko sovituslupa teokseen. Jos ei saada, niin silloin sitä ei käytetä.

– Minähän ilmoitin, että jos he tekevät Samu Haberin kanssa koko biisin ja kertovat koko tarinan, niin mä annan luvan. Siihen ei ole sanottu mitään. En ole tässä rahan perässä, mutta jos he tekevät sen, niin tehkööt kunnolla ettei sitä tarinaa pätkitä.

Kiistaa on aiheuttanut myös Robinin versio Rakkaus on lumivalkoinen -kappaleesta, jota on muokattu ohjelmaa varten.

– Se kappale on fiktiota eikä ole yhtä tärkeä kuin Joutsenlaulu. Ärsyttää, että oikeuksien yli kävellään.

– Päätin sitten tehdä älyttömän hinnoittelut, että se maksaa 10 000 euroa, jos Robin suostuu laulamaan viimeisen säkeistön, jossa lauletaan, että ei ole jumalaa. Ja se maksaa 15 000 euroa, jos se jätetään pois. Ja he maksoivat isomman suman ja jättivät viimeisen säkeistön pois, Hakulinen valotti.

Katso Hakulisen avautuminen kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.

Enbuske, Veitola & Salminen torstaisin klo 21 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja