Jussi-gaala nähdään suorana MTV3-kanavalla – takana historian toiseksi paras elokuvavuosi

Jussi-gaala nähdään perjantaina 24.3. MTV3-kanavalla suorana lähetyksenä. 

Jussi-gaalassa perjantaina 24.3.2017 jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2016 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille. MTV3-kanava esittää gaalan suorana Helsingin Kaapelitehtaalta. Lähetyksen juontaa itsekin Jussi-palkinnon voittanut Mikko Leppilampi. Yleisö voi myös äänestää suosikkielokuvaansa, ja tulos paljastetan suorassa lähetyksessä. 

Jussi on vuonna 1944 perustettu suomalainen elokuvapalkinto. Jussi-patsaat jaetaan vuosittain parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa, ja ne jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. 

Vuosi 2016 oli kotimaisille elokuville historian toiseksi paras vuosi. Suomalaiset elokuvat keräsivät elokuvateattereissa lähes 2,5 miljoonaa katsojaa, joka on noin 29% kaikista elokuvissa käyntikerroista Suomessa. Vuoden kolme katsotuinta elokuvaa olivat kaikki kotimaisia. 

Jussi-palkintoja jaetaan 15 eri kategoriassa, joita ovat paras elokuva, ohjaus, naispääosa, miespääosa, naissivuosa, miessivuosa, käsikirjoitus, kuvaus, elokuvamusiikki, leikkaus, äänisuunnittelu, lavastus, pukusuunnittelu, maskeeraussuunnittelu ja dokumentti.

Jussi-ehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva, ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati yhdessä Filmiauran hallituksen kanssa. Lopulliset voittajat valitsee Filmiaura ry:n jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä. Jussit juhlitaan Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa ja se nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla perjantaina 24.3. klo 20.00-22.00. 

Myös yleisö voi valita suosikkielokuvansa, jonka äänestys alkaa 10.3. ja on käynnissä 24.3. klo 12.00 saakka osoitteessa mtv.fi/jussigaala.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja