Juopuneen miehen idea ajaa moottoripyörällä ilman kypärää päättyi rikossyytteeseen ja sairaalareissuun helikopterilla

Itä-Suomen poliisi selvitti eilen illalla hurjia ylinopeuksia sekä liikenteen vaarantamisia moottoripyörällä.

Poliisipartio mittasi nuoren naisen kuljettaman henkilöauton nopeudeksi 165 kilometriä tunnissa Kiteentiellä Tohmajärvellä kello 21.46. Alueella oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus, joten vauhti oli yli kaksinkertainen sallittuun nähden.

20-vuotiasta joensuulaisnaista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hieman myöhemmin, kello 22.20, outokumpulainen mies sai pienessä humalassa idean lähteä ajamaan moottoripyörää ilman ajolupaa ja kypärää.

Huonostihan siinä kävi. Ajettuaan Herneahontieltä 100 metrin matkan mies kaatui, oli jonkin aikaa tajuttomana mutta virkosi ja palasi jalan takaisin talon pihaan. Poliisin puhalluskokeessa 31-vuotiaan miehen tulos oli 0,99 promillea. Hänellä ei ollut voimassa olevaa moottoripyörän ajo-oikeutta.

Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet kuljetettiin helikopterilla saamaan hoitoa vammoihinsa Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat