Mainos

"Juopponaisen koirareppana baarin edessä" – Näin lukijat ovat koettaneet puuttua eläinten kohteluun

MTV:n verkkouutisissa esillä ollut eläimiin kohdistuva julmuus ja eläinten hylkääminen suututtaa monia ja kirvoittaa omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

Usean MTV Uutisten lukijat kertovat yrittäneensä puuttua tilanteeseen, mutta keinot tuntuvat olevan vähissä. 

– Lailla pitäisi määrätä, että voisi ottaa heti pois, Ikuinen eläimen pito kielto ja rekisteri julkiseksi! Olen itse puuttunut kun koiraa on kohdeltu väärin ja uhannut ottaa koiran itselleni,  Hannele kertoo Facebookissa.

– Aikoinaan kun yritti ilmoittaa vakavasta eläinsuojelurikoksesta Vantaalla, poliisi ei suostunut tulemaan, ei myöskään eläinlääkäri. Uhkaamalla julkistaa kuvat tilanteesta, johon viranomaiset eivät puutu, toi vihdoin apua paikalle ja eläimet huostaanotettiin. Poliisi ei aina todellakaan ole eläinten puolella, kuten artikkelissa esitetään, kirjoittaa HPL.

– Erittäin huono yhdistelmä! Otin yhteen viime kesänä erään juopponaisen kanssa kun istui baarissa ja koira kiinnikytkettynä lyhyen remmin varassa yli 4 tuntia ja kiinnitin ohikulkiessani huomiota että sama koirareppana on aina vaan siinä helteisenä päivänä. Se oli aivan lähellä ettei tullut köniin kun ärähdin sille naiselle. No on sitä nähnyt lastenvaunutkin saman kapakan luona ja silloin yritettiin tehdä ilmoitus mutta olisi pitänyt itse mennä kysymään siltä naiselta mikä sun nimi on ei ketään kiinnosta yhtään mikään, Marissa kertoo Facebookissa.

Ilman ilmoitusta eläintä ei voida auttaa

Ilmoitusten teko on usein haastavaa, mutta siitä on hyötyä. Jotkut ilmoitukset tuntuvat kohtuuttomilta, mutta ulkopuolinen ei voi aina tietää, mikä eläimellä on hätänä.

– Aasiaa! Että, ilmoitetaan. Kuitenkin, Jos koiralle tulee ikävä. Esim. kerrostalossa, kun omistajat työssä. Vaikka, on opettu. Näistä nämä "Naapurit" sitten valittaa. Meillä oli aikoinaan vvo asunto, jossa koko rappu oli pyhitetty Eläinperheille. Mukavaa oli!!, kirjoittaa Jarmo.

Eläinten hylkääminen tuntuu monesta siltä, kuin unohdettaisiin, että kyse on elävistä olennoista.

– Järjetöntä toimintaa. eläin on eläin eikä mikään esine. oli sen koko 10cm tai yli metrin. ei sillä ole merkitystä. hiiri tai koira. se on silti eläin. toinen sosiaalisempi kuin toinen mutta ei se silti oikeuta ihmistä jättämään eläintä ilman hoitoa. itse voisin ottaa koiran mutta olosuhteuden takia en voi ja se johtuu ihan rahasta. vaikka koiran saisin ilmatteeksi niin en ottaisi koska sen hoidot maksaa ei ole varaa niihin. mieluummin jättää eläimen kasvattajalleen että se saa paremman kodin, kertoo jukkis2000.

– Sitä voisi kysyä sellaisilta ihmisiltä että jättäisitkö lapsesi ulos pakkaseen kuolemaan, kun äitinä/isänä oleminen ei tunnukaan enää niin kivalta? Tai jättäisitkö lapsesi sänkyyn kuolemaan kun rahat eivät riitä asianmukaiseen hoitoon? Jos vastaus on kyllä, tai emmit, hakeudu ensitilassa psykiatrian polille, kirjoittaa pjl.

– En ole koskaan väittänyt että luonnonvaraisilla eläimillä olisi helppoa, tai että ne missään paratiisissa eläisivät. --- Tänne Suomen ilmastoon kun päästät marsun, niin se ei talvesta selviä. Sen elinpävät ovat 100% todennäköisyydellä luettavissa enintään kuukausissa, ei vuosissa. Ei tämä nyt kovin hankala konsepti luulisi olevan, kirjoittaa Juhani.

Onko eläimen palauttaminen oikein?

Eläinkauppaan eläimen palauttaminen jakaa mielipiteitä. Joidenkin mielestä on hyvä asia, jos joku tunnistaa itsessään sen, ettei kykene hoitamaan eläintä.

Toiset ovat sitä mieltä, että eläintä ei tulisi hankkia ollenkaan, jos on epävarma siitä, pystyykö lemmikistä huolehtimaan.

– Kyllä eläin pitää voida palauttaa jos ei pysty tai halua niitä hoitamaan tietenkää niistä ei saa rahojaan takaisin. Muutenhan ihmiset "palauttaa" ne luontoon jossa ne ei pärjää. Tässäkin tapauksessa eläinkauppias minusta syyllistyy osaksi eläinrääkkäykseen, kommentoi Jorma.

Koira kiinni tuntikausia pubin edessä

Päihdeongelmaisen lemmikinpitoon puuttuminen on hankalaa ja jopa vaarallista. Välitöntä apua ei eläimen kannalta välttämättä ole aina poliisistakaan.

Poliisiin kannattaa kuitenkin olla yhteydessä huolestuttavan tapauksen yhteydessä.

– Kyllä sitä näkee yllättävän paljon et ihmiset jättää koiran bubin eteen parkkiin moneks tuntii kun ite ryystäävät kaljaa bubissa, Petri kommentoi Facebookissa.

– Niin ja tähän pitäisi puuttua heti. Jos tullaan sanomaan, että se on minun koira, ei saisi jättää asian siihen vaan soittaa poliiseille..Tätä ja paljon muuta tapahtuu koirille ja eläimille yleensä. Ei koira ja viina sovi yhteen,tiedän sellaisiakin joka juottaa viina ja kaljaa koirillekin. Koirat pois nuista ihmisilta ja parempi eläinsuojelua- että se siitä, Majlis toteaa Facebookissa.

Omistajissa lukijoiden mielestä muutakin vikaa

Useissa mielipiteistä paistoi läpi myös suru ja turhautuminen siitä, että puuttumisesta ei ole ollut hyötyä, vaikka ongelmat koetaan vakaviksi ja niiden uskotaan kielivän myös muusta tasapainottomuudesta.

– Vastahan se nähtiin, että eläimiä kaltoinkohteleva pystyy tappamaan ihmisen! Näihin eläinrääkkääjiin pitäisi suhtautua paljon vakavammin, sanoo Pirkko Laajasalon murhaan viitaten.

– Niin surullista! Koirat ovat niin lojaaleja omistajilleen etteivät opi inhoamaan heitä vaikka kohtelisivat miten kaltoin, suree Star.

– Ei tässä maassa voi puuttua mihinkään, kaikkea hyssytellään, Elina kommentoi Facebookissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.