Juontaja Maria Veitola sairastui lukioikäisenä anoreksiaan – julkaisi kuvan vaikeilta ajoiltaan: "Täpärästi hengissä"

0:50
Näin Veitola muisti Anssi Kelaa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassaan.

Maria Veitola toipui abivuotenaan masennuksesta sekä anoreksiasta, asiasta hän kertoo Instagramissaan.

Toimittaja Maria Veitola kertoi viime vuonna Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassaan sairastuneensa 16-vuotiaana anoreksiaan. Nyt hän kertoo asiasta lisää tuoreessa Instagram-kuvassaan.

Veitola julkaisi otoksen, joka on otettu Irlannissa abiturienttivuotta edeltävänä kesänä. Hän kertoo sairastuneensa rajuun anoreksiaan ja masennukseen lukion toisella luokalla.

– Toipilaana, täpärästi hengissä.

– Se oli syvän yksinäisyyden ja häpeän aikaa. Koska internetiä ei ollut, luulin olevani maailman ainoa ihminen, joka voi niin huonosti. Minulla ei ollut tietoa tai vertaistukea, muttei (onneksi) myöskään inspiraatiota.

Veitola kertoo menneensä niin huonoon kuntoon, että joutui sairaalahoitoon. Psykiatrin tapaaminen oli Veitolalle käännekohta.

– Se itsessään ei ollut tae paranemisesta, mutta onnekseni paranemiseni alkoi sieltä. Tapasin psykiatrin joka kertoi, että saattaisin kuolla, mutta saattaisin myös parantua. Riippui siitä, mitä lopulta halusin: elämän vai kuoleman? Myös hän oli sairastanut nuoruudessaan anoreksian ja eli nyt aikuisen ihmisen hyvää elämää. Hänen mielestään eläminen kannatti ja minä uskalsin luottaa häneen.

"Anoreksiani sai alkunsa tapahtumista, jotka horjuttivat pahasti perusturvaani"

Veitola kertoo saaneensa apua syömishäiriön juurisyihin aikuisena.

– Anoreksiani sai alkunsa tapahtumista, jotka horjuttivat pahasti perusturvaani. Pääsin työstämään oman syömishäiriöni juurisyytä vasta aikuisena, terapiassa. Edelleen mielenterveyteni on koetuksella, kun perusturvallisuuteni järkkyy. Mutta nykyään tiedän mistä se johtuu. Osaan myös suojella itseäni, asettaa rajoja ja tarvitessani hakea apua, Veitola kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja