Jungner romanttisena: Kömpelökin rakkaus on askel oikeaan suuntaan

Suomalaiset osaavat rakastaa, suomalaiset eivät vain halua puhua rakkaudesta. 

Näin sanoo toimitusjohtaja, entinen kansanedustaja Mikael Jungner, jonka mukaan vaikeneminen on sääli, koska puhumattomuuden alle jää paljon kokemuksia, joista olisi apua muille ihmisille.

Jungner itse tunnetusti puhuu tunteistaan. Hänen yksityiselämänsä on ollut esillä tiedotusvälineissä.

Jungner asuu Bulevardilla Helsingin keskustassa, jonka parvekkeella hän voi nauttia kesästä kumppaninsa Emilia Poikkeuksen kanssa.

– Parveke on etelään, ja jos on vain vaikka puolen tunnin aurinkoinen hetki niin niistäkin ehdimme nauttia, Jungner hehkuttaa.

Parvekkeelta voi vaikka nauttia hänen suosikkikuukaudensa elokuun lämmöstä ja tummenevista illoista.

– Elokuu on kuukausista kaunein. Se on vähän kuin viisikymppinen mies, vielä rullaa mutta parasta ennen -päiväys lähestyy, Jungner kuvailee.

Hän sanoo, ettei ole mikään kesämökkipersoona. Joskus Jungner kuitenkin lomailee vanhempiensa "lomakylämäisessä" paikassa Kokkolassa.

SuomiAreenassa pitkin viikkoa viihtyvä Jungner kehuu keskikesän poliittista tapahtumaviikkoa.

– Minulle tämä on yleensä ollut kesän paras hetki, koska täällä kuulee ja tapaa ihmisiä joihin suhde on erilainen kuin muualla. Täällä on semmoista rentoutta. Ja toinen kesän huippukohta oli siis se elokuu.

Omasta suhteestaan Jungner ei halua avautua.

– En ole tuolla saralla lausunut yhtään mitään pitkiin aikoihin.  

Seuraan muiden uutisia, ilahduttavasti ovat ihmiset toisiaan löytäneet ja naimisiinkin mennneet, Jungner myhäilee naureskelee kysymykselle parisuhteensa syventymisestä.

Rakkauden syvemmästä merkityksestä hän sanoo, että siihen kuuluu hyvin monta eri asiaa.

– Rakkauden parhaita puolia on se, ettei sitä voi käyttää väärin.  
Kömpelökin rakkaus on askel oikeaan suuntaan. Kypsimmillään rakkaus on sitä, että voi laittaa oman egonsa syrjään ja avautua maailmalle tai jonkun tuon maailman yksilön kautta.

Kreikasta puhutaan myös Porissa. Kreikan mytologiassa Afrodite on rakkauden ja kauneuden jumalatar. Jungnerin mielestä on hyvä, että nyt näyttää päästy sopuun.

Hän kuitenkin ihmettelee erästä piirrettä suomalaisten Kreikka-mielipiteissä: kokonainen kansankunta leimataan niin helposti.

– Eihän se niin voi mennä.

SuomiAreena Special 1:30:06

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat