Mainos

Junan alle on jäänyt tänä vuonna 50 henkilöä: "Suurin osa turmista tahallisia"

Junaliikenteen vuosittaiset henkilövahingot ovat pysyneet suurin piirtein samoissa lukemissa jo viiden viime vuoden ajan. Tänä vuonna, tähän päivään mennessä junien alle on jäänyt noin 50 henkilöä. Yleensä tapauksia on 50-80 vuosittain. Viimeksi tänään VR kertoi henkilöonnettomuudesta Järvenpään ja Hyvinkään välillä.

– Tämä vuosi ei henkilöturmien osalta näytä mitenkään poikkeukselliselta, kommentoi tilastoja Liikenneviraston liikenne- ja työturvallisuusyksikön päällikkö Marko Tuominen.

Tuntemukseen tapausten yleisyydestä voi hänen mukaansa vaikuttaa se, että radalla liikkumisen vaarallisuus on ollut hyvin paljon mediassa esillä. Esimerkiksi Kauhavalla on sattunut ikäviä tilanteita, kun muutamat nuoret ovat viettäneet aikaansa ratapihalla ja hypänneet junien edestä pois viime hetkellä.

– Nuorisolle on suunnattu erilaisia junaliikenteeseen liittyviä kampanjoita. Heitä on esimerkiksi muistutettu siitä, että radalla ei saa viettää aikaa, sillä junat kulkevat nopeasti ja äänettömästi, eikä junan tuloa välttämättä huomaa ajoissa.

Suurin osa junien henkilöonnettomuuksista on tahallisia. Tilastojen mukaan Suomessa peräti 80-90 prosenttia kaikista junien henkilövahingoista on tahallisia. Luvut ovat samoja myös kansainvälisesti. 

Meillä onnettomuuksia tapahtuu yleensä eniten asutuilla alueilla radan läheisyydessä.

– Mitään erityisiä keskittymiä ei ole muodostunut, vaan siellä missä on asutusta, henkilövahinkojakin sattuu, Tuominen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.