Mainos

Junaliikenne palautumassa osittain Tampere–Jyväskylä-radalle

Junaliikenne Tampereen ja Jyväskylän radalla on palautumassa normaalimmaksi. Junat kulkevat tällä hetkellä Tampereelta Jämsään asti, mutta Jämsä–Jyväskylä-väli korvataan edelleen linja-autoilla.

Junaliikenteen ongelmat Tampere–Jyväskylä-radalla laajenivat, kun sähköradasta hävisi virta Jämsän ja Jyväskylän välisellä rataosuudella iltapäivällä.

Aamulla junaliikennettä häirinnyt valokuitukaapelin korjaustyö samalla rataosuudella jatkuu iltaan saakka.

Junaliikenteen ongelmat ovat hidastaneet VR:n arvion mukaan monien matkaa tunneilla. Matkustajia on kuljetettu busseilla Jyväskylän ja Tampereen välillä. Taajamajunavuorot Tampereen ja Haapamäen välillä on peruttu kokonaan ja korvattu bussikuljetuksilla.

VR:n Tampereen alueen tiedottajan Marja Merran mukaan aamuiset valokaapeliongelmat vaikuttavat parintuhannen matkustajan matkantekoon. Bussilla kulkevat junamatkustajat joutuvat Jämsässä tai Tampereella odottelemaan jatkoyhteyksiä.

Merran mukaan poikkeusjärjestelyt heijastuvat illan junaliikenteeseen muuallakin. Junavuoroja saatetaan ajaa erilaisella kalustolla kuin normaalisti.

Turvalaitekaapeli katkesi aamulla radan perusparannustöiden yhteydessä. Vaurio koskee noin 85 kilometrin matkaa.

Liikennepäällikkö Timo Hämäläinen Liikennevirastosta kertoo, että ukkonen on parilla muulla Pirkanmaan rataosuudella aiheuttanut teknisiä ongelmia, joiden vuoksi osa junista on ollut 15-30 minuuttia myöhässä. Turvalaitekaapelin katkeamisen syynä ei kuitenkaan ollut ukkonen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.