Jukka Jalonen näki Leijonien hankkineen itsensä vaikeuksiin: "Voi käydä noin kuin meille kävi"

Suomen yllättävä 1–4-tappio jääkiekon MM-kisojen avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan oli seurausta Leijonien heikosta avauspelistä, näki päävalmentaja Jukka Jalonen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat näytti ottavan ottelun kohtalaisen hyvin haltuunsa avauserässä, mutta maalit jäivät hyvistä paikoista huolimatta puuttumaan. Lopulta Teemu Hartikainen onnistui viemään Suomen 1–0-johtoon.

USA tuli kuitenkin yhden hylätyn osuman jälkeen tasoihin ja rymisteli päätöserässä selvään voittoon. C Moren studiossa asiantuntijatKarri Kivi ja Olli Jokinen panivat merkille, että Suomi yritti puskea päätä seinään tuloksettomien ränniavaustensa kanssa.

Päävalmentaja Jalonen oli yhtä lailla tyytymätön avauspeliin, vaikka vastustaja onnistuikin omalla pelillään tekemään asiat Leijonille vaikeaksi.

– Kyllä parempi joukkue tänään voitti, ei siitä ole kahta sanaakaan. Olimme ekassa erässä hyviä, mutta sitten vähän ote katosi. Hyökkäyspeli hiipui ja vähän puskettiin liikaa, ja olimme aika paljon omalla alueella. Opetellaan pelaamaan vähän paremmin jatkossa, Jalonen kommentoi C Morelle.

– Meidän avauspelimme oli huonoa ja puskettiin liikaa eikä uskallettu pelata riittävästi syöttelemällä, vaan eteenpäin liikaa. Se ei johtanut oikein mihinkään. Aika vaatimatonta muutenkin meidän hyökkäyspelimme tänään.

Lukuisat harhasyötöt ja kiekonmenetykset värittivät Leijonien avausiltaa. Kiekko oli toisinaan yllättävän pahasti hukassa.

– Syötön laatu ja vastaanotot. Taisi tulla voittomaalikin siinä, kun ”sämplättiin” keskialueella pariin eri otteeseen saman vaihdon aikana. Sellaisia lapsuksia, mitä ei tuon tason vastustajaa vastaan kannata tehdä. Jos tekee, niin voi käydä tänään niin kuin meille kävi, Jalonen totesi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Seuraava ottelu tulee vastaan jo lauantai-iltana, kun yllätysvalmis Saksa luistelee Tampereella kaukaloon.

– Katsotaan vähän videota, ja ei se nyt ekassa pelissä ole ikinä kunnossa ollut. Ei mennä paniikkiin, vaan katsotaan ihan rauhassa, että mitä voidaan tehdä paremmin. Huomenna yritetään kehittää peliä. Näin se menee turnauksissa.

Ovatko ne isoja vai pieniä asioita, joita täytyy korjata.

– Ihan samanlaisia kuin aina ennenkin, Jalonen tokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat