Jukka Jalonen kehittynyt roimasti – leijona-apurin sanat jäivät mieleen: "Hän ymmärsi nuorena miehenä"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kokee kehittyneensä kommunikoinnissaan ja kärsivällisyydessään paljon vuosien saatossa. Hänen mieleensä ovat erityisesti jääneet apuvalmentaja Antti Pennasen sanat Nuorten Leijonien vuoden 2016 maailmanmestaruuden jälkeen. 

– Kun kokemusta tulee ja oppii asioita, tietää, miten tietyissä tilanteissa pitää toimia. Sellaista tilannejohtamista on totta kai oppinut. On oppinut ymmärtämään, miten omat sanomiset vaikuttavat toiseen ihmiseen tai joukkueeseen. Ja miten sitä joukkueen ilmapiiriä pystyy omalta osaltaan valmentajakin parantamaan ja kehittämään, Jalonen avaa Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa ja lisää:

– Varmaan sellainen kommunikointikyky on parantunut vuosien saatossa aika paljon. Ei minun luonteeni ole välttämättä muuttunut; olen vain ymmärtänyt, mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Jalonen kokee olevansa erityisesti painetilanteissa kärsimätön ja aggressiivinen.

– Olen kuitenkin ehdottomasti oppinut paljon kärsivällisyyttä vuosien saatossa lisää, vaikka välillä vähän läikähtääkin. Kun joukkuetta työstän ja teen sen kanssa töitä, pystyn ottamaan happea ja seuraavana päivänä taas viemään asioita fiksusti ja kärsivällisesti eteenpäin. En poukkoile sinne sun tänne. Minun mielestäni valmentajan pitää olla johdonmukainen, sellainen, johon pelaajat voivat luottaa, ja turvallinen.

Jalonen nostaa erikseen esiin Antti Pennasen palautteen Nuorten Leijonien vuoden 2016 maailmanmestaruuden jälkeen.

– Hän sanoi oppineensa minulta eniten kärsivällisyyttä. Se oli minulle ihan hyvä palaute. Anttihan on aika kuumaverinen kaveri myös tiukoissa paikoissa ja pikkuisen kärsimätön. Hän haluaisi saada asiat valmiiksi mieluummin eilen kuin tänään. Hän kuitenkin ymmärsi nuorena miehenä, että joskus pitää vain ottaa happea ja sietää tiettyjä asioita vähän paremmin – eikä ärähtää niin nopeasti jollekin, jos joku ei tee niin kuin asioiden kuuluisi valmentajan mielestä mennä.

HPK:n Suomen mestaruuteen luotsannut Pennanen, 40, toimii nykyään apuvalmentajana A-maajoukkueessa Jalosen, 56, tiimissä.

Lue myös:

    Uusimmat