Jukka Jalonen avaa, paljonko Leijoniin on tulossa lisää pelaajia – Pohjois-Amerikan pelureista lisätietoa

Leijonien EHT-turnaus päättyi Ruotsi-tappioon.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, että Leijonien MM-leiriryhmään on tulossa seitsemästä kahdeksaan uutta pelaajaa.

Leijonat pelasi tällä viikolla Tshekin EHT-turnauksessa, jossa irtosivat voitot isäntämaasta voittomaalikilpailun jälkeen ja Itävallasta varsinaisella peliajalla. Turnauksen päätöspelissään Suomi hävisi Ruotsille 0–2. Ruotsin paine puri hyvin, Leijonien syöttöketjut jäivät lyhyiksi ja rikkonaisiksi ja Ruotsi myös mursi Leijonien viisikkoa paikoin vaivattoman oloisesti.

Jalonen summaa puhelimitse MTV Urheilulle, että Leijonilla on "paljon asioita, jotka ovat hyvin kuosissa", mutta jatkaa kriittisesti.

– Selkeytyi myös se, että siellä on sellaisia juttuja, joita pitää vähän funtsailla. Vastustajista aina vähän riippuu – osa pelaa eri lailla ja meidän pitää pystyä siihen vähän paremmin sopeutumaan, Jalonen ruotii.

Päävalmentaja huomauttaa perään, että yhteisen sävelen löytämisessä on vaikeutensa, kun kokoonpano elää jatkuvasti.

– Menossa on ihan normaalia valmistautumista kisoihin pelaajatarkkailun ja pelaamisen suhteen. Ei mitään ihmeellistä. Ollaan aikataulussa ja hommat ovat ihan hyvin hallussa.

Kisajoukkueeseen tunkua

Pelaajavalinnoista MM-kotikisoihin on tulossa Jalosenkin mukaan kimurantit, kun lopulliseen joukkueeseen on paljon tunkua.

– Meillä on kuitenkin ensi viikkoon vielä iso ryhmä jäljellä, ja kolme peliä jäljellä ennen lopullisia valintoja, Jalonen viittaa Ruotsin EHT-turnauksen otteluihin, joista ensimmäisen Suomi pelaa tosin Tampereella Sveitsiä vastaan torstaina.

– Paljon pitää miettiä. Meillä on viisi vastaan viisi -peli, jota pitäisi miettiä, ja erikoistilanteet pitää miettiä. Molempien pitää toimia ja pitää löytää pelaajille hyvät, sopivat roolit. Kyllä tässä vielä pähkäilemistä on. Paljon on liikkuvia osia edelleen.

Jalonen avaa, minkä verran leiriryhmään tulee vielä uusia pelaajia ensi viikoksi.

– Kyllä meillä tulee lisää pelaajia sellaiset seitsemän–kahdeksan pelaajaa tulee varmaan lisää. Pikkuisen vähemmän putoaa pois.

– Pohjois-Amerikan pelaajia tulee muutama. He ovat loppuviikolla meidän käytettävissämme, eivät välttämättä vielä torstaina.

Ruotsin EHT-turnauksen viimeisissä peleissään Suomi kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina isäntämaa Ruotsin.

NHL:n pudotuspeleistäkin pelaajia Leijoniin?

Leijoniin voi tulla lisää pelaajia myös NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella putoavista joukkueista, mutta tämänkin suhteen tilanne on kiemurainen.

– Kun pelaamme ensi viikolla omia pelejämme, näemme, miten NHL:n playoffit etenevät – mitä siellä tapahtuu, ja onko jokin sarja menossa seitsemänteen peliin vai meneekö neljässä poikki. Silläkin on merkitystä kuitenkin.

Kovin pitkälle MM-kisoissa Leijonat ei halua lisää miehiä odottaa.

– Voi olla yhtäkkiä turnaus taputeltu jo, jos pelataan vajaalla miehityksellä. Tarkkana saa olla, mitä tehdään ja miten mennään, Jalonen sanoo ja alleviivaa vielä Leijonien reagoivan siihen, miten sarjat lähtevät liikkeelle.

– Tässä on vielä onneksi sen verran aikaa, että on eri vaihtoehtoja.

Suomi pelaa MM-kotikisojensa ensimmäisen ottelun 13. toukokuuta Norjaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat